Jazz Jackrabbit har ankommet GOG

Og skal det være en dose episk pinball?

Har du syntes det er litt rart at ikke plattformspillene i Jazz Jackrabbit-serien har vært tilgjengelige på GOG? Det er du i så fall neppe alene om, men nå er de endelig ute på den digitale spillbutikken. Med Jazz Jackrabbit: The Complete Collection og Jazz Jackrabbit 2: The Complete Collection har PC-plattformens kanskje fremste plattformhelt kommet frem i lyset igjen.

Jazz Jackrabbit 2.
Jazz Jackrabbit 2.

2D-plattformspill fra nittitallet

Jazz Jackrabbit-spillene er kjappe plattformspill med massevis av action, der du styrer en liten, grønn kanin bevæpnet med et veldig stort våpen.

Hva spillene faktisk dreier seg om er kanskje ikke så viktig (det har noe med en vakker prinsesse og intergalaktiske terrorister å gjøre), poenget er i grunnen bare at du har en serie svære brett fulle av fiender, og må sprette og skyte deg frem til mål.

Spill nummer én, som kom i 1994, selges sammen med Holiday Hare ’95, mens toeren (fra 1998) selges sammen med The Secret Files og The Christmas Chronicles.

Epic Pinball.
Epic Pinball.

Jazz Jackrabbit 2 har også en annen bonus, nemlig at du via GOG Galaxys betakanal kan aktivere en modifikasjon ved navn JJ2+, som inkluderer massevis av nyheter og forbedrede flerspillermoduser.

Som om ikke dette var nok, har GOG også lansert flipperspillet Epic Pinball: The Complete Collection, der du får totalt tolv brett pluss et bonusbrett. Spillet byr på realistisk ballfysikk (til å være et nittitallspill), kul musikk og glatt, skrollende grafikk.

Det blir spennende å se om disse utgivelsene følges opp av andre spill fra den gamle «shareware»-giganten Epic Megagames (som i dag er mest kjent for Unreal-motoren sin). De har vel blant annet et par slåssespill folk gjerne vil se igjen, har jeg hørt rykter om…

Toppbildet er hentet fra Mobygames.

En kommentar om “Jazz Jackrabbit har ankommet GOG”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.