Du bør sjekke ut Avorion

Normalt holder jeg meg unna «early access»-spill, men akkurat Avorion fra vesle Boxelware ble for fristende.

Romskipbygging i Avorion
Et romskip under konstruksjon

Avorion er et enormt sandkassespill som du kan spille både alene og med venner. Det er satt til verdensrommet, der du kan sanke ressurser, bygge romskip, handle, utforske, krige, og mer – hva er det ikke å like?

Romskipene blir i utgangspunktet bygget av ulike typer blokker, som kan skaleres, roteres og endres for å forme skipene slik du selv ønsker – selvsagt ut i fra dine egne kreative begrensninger. Alt av blokker man legger til har en masse, og andre ulike egenskaper. Plasseringen av forskjellige komponenter vil ha stor betydning for hvordan skipet oppfører seg, men heldigvis får man god visuell tilbakemelding i grensesnittet, som forteller deg nøyaktig hvor stor innvirkning endringene vil ha.

Stor romstasjon i Avorion
Kanskje blir det noe slikt etterhvert?

Undertegnede har bare så vidt skrapt i overflaten på Avorion, men allerede har det hektet meg mer enn det burde, nesten på samme måte som Minecraft gjorde det i veldig tidlig alpha-versjon. Og det er lenge siden. Sånn ja, nok Minecraft-referanser. Det er tross alt ikke helt rettferdig – dette er jo et mye større og faktisk ganske pent spill.

Jeg gleder meg til å utforske det mer i ukene fremover, og dere skal ikke se bort i fra om det kommer noen førsteinntrykk etterhvert. Men for nå handler det i grunn bare om å bli bedre kjent i denne herlige sandkassen.

Oversikt over tilbakemeldinger på Avorion
Slik er oversikten over tilbakemeldingene fra Steam-brukerne

I skrivende stund er tilbakemeldingene fra Steam-brukerne «veldig positive», og ser vi på oversikten fra spillets tidliglansering i januar 2017, så virker det som om utviklerne generelt sett har klart å holde brukermassen på samme tilfredshetsnivå gjennom hele perioden.

Dersom spillet høres interessant ut, anbefaler jeg å sjekke ut videoene på spillets Steam-side, samt fra utvalgte Youtubere nederst i saken.

Avorion koster for øvrig 126 kroner på Steam, og skal etter planen forlate «early access» i tredje kvartal 2018. Et snaut år til med utvikling kan vel bare gjøre ting enda bedre?

Alle skjermbildene i saken er hentet fra Steam.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.