Se historien om Tex Murphy

Her er en flott dokumentarfilm om den herlige Tex Murphy-serien. Pluss en spennende annonsering!

Tex Murphy-serien har holdt det gående helt siden åttitallet, skjønt den måtte ta en ganske lang og uønsket pause etter at utviklerstudioet ble kjøpt opp av Microsoft, som ikke ønsket å lage eventyrspill. Egentlig trodde alle at serien var død og begravet, men så kom Kickstarter, og plutselig var det mulig å gi gamle sjangere og serier nytt liv ved hjelp av folkefinansiering.

Trofast oppfølger

Selv om folkefinansieringskampanjen for det nye Tex Murphy-spillet Tesla Effect ikke tok av i like stor grad som jeg personlig hadde forventet, ble den en suksess, og resulterte i en trofast oppfølger.

For nye spillere er altså Tesla Effect et førstepersons eventyrspill med ekte skuespillere og video, akkurat som Under a Killing Moon, The Pandora Directive og Overseer. Jeg syntes det var et underholdende spill, men det hadde noen svakheter og led under at utviklingsbudsjettet åpenbart var langt lavere enn det burde ha vært for et spill med dette ambisjonsnivået.

Tilbake til postapokalyptiske San Francisco.
The Poisoned Pawn.

Nytt liv

Nå tyder alt på at vi får to Tex Murphy-spill til. Det første er det allerede kjente prosjektet The Poisoned Pawn (som opprinnelig skulle være en nyversjon av Tex Murphy: Overseer), mens det andre ble «annonsert» i en Kickstarter-oppdatering for et par dager siden.

Det vi vet er at dette blir det siste Tex Murphy-spillet, og at det vil være en oppfølger til The Poisoned Pawn. Men planene er ikke spikret i stein; utviklerne er avhengige av at The Poisoned Pawn oppnår en viss suksess. Tex-studioet røper også at The Poisoned Pawn slippes for konsoll.

Historien om serien

Som en del av folkefinansieringen av Tesla Effect, lovet utviklerne å lage en dokumentarfilm om serien, og nå har denne blitt lagt ut på Youtube. Det er en skikkelig fascinerende film, som gir helt nye innblikk i hvor serien kommer fra og gir spennende innblikk fra utviklingen av alle spillene (med mye «bak kulissene»-video).

Jeg skal ikke røpe særlig mye mer enn at hvis du har sansen for Tex Murphy, er det helt obligatorisk å se denne dokumentaren. Filmen varer i cirka 40 minutter:

Du kan også se opptak av et Twitch-event, som ikke bare har dokumentaren som du ser over, men også har en demonstrasjon av The Poisoned Pawn med kommentarer fra Aaron Conners. Det snakkes visst også litt om det nye prosjektet (jeg har ikke sett hele opptaket selv – det sparer jeg til en bedre anledning, og heldigvis har det fått spesialstatus hos Twitch, slik at det ikke slettes).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.