Krigsspill-veteran har gitt ut sitt første spill på 25 år

Husker du de innovative strategispillene Waterloo, Austerlitz og Dreadnoughts? Nå er utvikleren tilbake med et nytt spill.

Britiske Dr. Peter Turcan gjorde seg bemerket med en serie innovative og godt mottatte krigsspill på åtti- og nittitallet. De fleste av spillene hans brukte 3D-grafikk i en tid der de fleste andre spillene i samme sjanger holdt seg til todimensjonal, ovenfra-og-ned-grafikk, og de hadde også et interessant, tekstbasert grensesnitt der man kunne skrive inn ordre.

Selv om du ikke var i markedet for avanserte strategispill på den tiden, er sjansene store for at du vil nikke gjenkjennende til skjermbilder av noen av spillene hans, om du regelmessig kjøpte britiske spillblader (selv om de actionfokuserte anmelderne i flere av disse bladene ikke alltid hadde like stor sans for spillene hans som målgruppen hadde).

Dette er neppe et spill du kjøper for grafikkens skyld.
Dette er neppe et spill du kjøper for grafikkens skyld.

Krigføring i Middelhavet

Nå er han tilbake med et nytt spill. Det heter Trireme Commander, og som du sikkert skjønner handler det om maritim krigføring i antikkens dager. Du får rollen som kommandør på en gresk trireme, altså et krigsskip med tre rekker med årer på hver side, som kan ha både våpen og soldater på dekk, samt en baug designet for å ramme fiendens skip.

Spillet skal være mer en simulator enn et krigsspill, men blir muligens første steg på veien mot et større prosjekt. Rock, Paper, Shotguns strategiekspert hadde litt problemer med spillet, så dette er nok et nisjeprosjekt for de absolutt mest interesserte. Men det er alltid moro å se veteraner vende tilbake til spillutvikling.

Du kan forøvrig lese et intervju med Dr. Peter Turcan på nettstedet Wargamer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.