Del to av Pillars of the Earth er ute

Middelaldereposet om katedralen i Kingsbridge har fått en blodig fortsettelse.

Daedalic Entertainments spillmatisering av den historiske romanen The Pillars of the Earth er et episodebasert pek-og-klikk-eventyr i tre deler. Den første delen dukket opp for noen måneder siden, og som du kan lese i inntrykkene mine, likte jeg den godt. Nå har del to blitt sluppet, og hvis du har spillet installert allerede, venter den som en gratis oppdatering.

Jeg skal ikke «spoile» del én ved å fortelle noe om handlingen i del to, slik Daedalic gjør i pressemeldingen sin, men jeg kan i det minste si at drittsekkene fra den første delen ikke ser ut til å ha gitt opp alle drittsekkeriene sine og bestemt seg for å bli snille. Snarere tvert imot.

Jeg må si at jeg er svært glad i grafikkstilen.
Jeg må si at jeg er svært glad i grafikkstilen.

Konfliktene topper seg

Daedalic beskriver del to som raskere og mer actionfylt enn den første, og sier at flere konflikter vil få voldelige og i noen tilfeller dødelige utfall for figurer i historien. De lover også at spillernes valg vil få konsekvenser, noen ganger over hvem som overlever og hvem som ikke gjør det.

Ken Follett’s The Pillars of the Earth er altså et pek-og-klikk-eventyr med håndmalte, todimensjonale miljøer og rike animasjoner. Det befinner seg nok nærmere Telltale-modellen enn tidligere Daedalic-eventyr; gåtene er ikke spesielt vanskelige, og i stedet handler det om å oppleve en interaktiv historie.

Det er kun PC-versjonen som lanseres i episodeformat, og den kommende konsollversjonen vil slippes i én pakke. Den tredje og siste delen vil lanseres i mai, også den som en gratis oppdatering.  Akkurat nå kan du forøvrig snappe opp PC-versjonen til kraftig redusert pris, så ta en titt på inntrykkene mine for å se om spillet er noe for deg.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.