Åttitallsklassikeren Bounder kommer til mobil

Den nye utgaven inkluderer faktisk tre klassiske versjoner av spillet – C64, Spectrum og Amstrad.

Bounder var en tidlig klassiker fra Gremlin, utgiveren som senere gjorde det stort med spill som Lotus-serien, Zool og Actua Soccer (kommentert av Arne Scheie på norsk!). I Bounder styrer du en sprettende ball, og må navigere deg gjennom miljøer som skroller jevnt og trutt. Problemet er at bakken er full av hull, og du må sikre at ballen alltid lander på trygg grunn.

Legg til feller, fiender og massevis av andre sære greier, og man har et abstrakt, men underholdende spill av den typen vi fikk så mange av på åttitallet.

Originalen på Commodore 64.
Originalen på Commodore 64.

Tre versjoner i ett

Nå kommer Bounder tilbake for mobile plattformer. Det som gjør denne mobilversjonen litt ekstra interessant, er at det faktisk er snakk om tre forskjellige utgaver av spillet i én pakke. Enten du foretrekker Commodore 64-versjonen, ZX Spectrum-versjonen eller Amstrad-versjonen, får du den her.

For en moderne spiller høres dette kanskje litt rart ut, men forskjellene på maskinvaren i de ulike populære formatene var langt større på åttitallet, slik at ulike utgaver av spill ofte ble helt forskjellige fra hverandre. Bare ta en titt på Out Run-tilbakeblikket vårt for et kjent eksempel.

Utviklerne har lagt én hendig funksjon til i alle versjonene – du kan hoppe rett til brett du tidligere har låst opp, i stedet for å starte på nytt hver gang. Rent praktisk vil spillet tilbys i en gratis versjon med færre nivåer og reklame, og en fullversjon du får tilgang på om du betaler. Lanseringen er satt til tidlig neste år, og spillet kommer til Android og iPhone.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.