God jul fra Spillhistorie.no

Vi ønsker dere alle en god jul! Her er juledemoer fra Sierra og Commodore, samt en egen liten sak fra oss.

Det er jul – igjen! – og dermed er det på tide med en mer eller mindre velfortjent pause. Skjønt helt stille blir det som vanlig ikke, vi har et lite (kremt) tilbakeblikk å by på, og vi planlegger også å si litt om hvilke spill vi satte ekstra pris på i året som snart er over. Skulle det finne på å skje noe ekstra viktig, vil det nok til og med dukke opp en nyhet eller to.

Julestemning med Sierra

Skulle du trenge å komme i julestemning, kan vi hjelpe. Spillutgiveren Sierra så nok en stund på seg selv som spillverdenens svar på Disney, og med tanke på hvilken posisjon de hadde – om man ignorerte konsollmarkedet, riktignok – ga sammenligningen en god del mening. Flere år ga de derfor ut sine egne, interaktive julekort ikke helt ulike de Disney-sendingene vi har tradisjon for å se på julaften, og spillhistorikeren DOS Nostalgic har samlet dem alle i én koselig video. Ta en titt:

Her er videoens innhold:

00:00 1986 – A Computer Christmas
06:08 1988 – Merry Christmas from Sierra On-Line!
14:42 1990 – The Seasoned Professional (VGA version)
16:55 1992 – Sierra On-Line Christmas Card 1992

Julehilsen fra Commodore

Commodore 64 ble sluppet mot slutten av 1982, og for å promotere maskinen i butikkene, lagde Commodore en liten juledemo som rullet og gikk, for å demonstrere noen av maskinens egenskaper for potensielle kjøpere.

Med tanke på hva vi senere fikk av grafisk snadder for maskinen, er denne demoen en enkel sak – mye av grafikken er dessuten laget ved hjelp av tegnsettet, slik som trærne i «preview»-bildet under. Men den er sjarmerende nok, og blitt en liten juletradisjon her på Spillhistorie.no, så for tredje år på rad: Kos deg med Commodore Christmas Demo!

Og til sist, et laaaaangt julekort fra oss

Nettstedet vårt heter kanskje Spillhistorie.no, men vi følger selvsagt med i tiden, og vi har skjønt at videoinnhold er det som teller nå som vi er i ferd med å gå inn i 2018. Ikke bare det, men vi har funnet en glimrende måte å lage videoinnhold på, som faktisk har opp til flere av tekstmediets mange fordeler, samt … hm. Det er video!

I fremtiden vil kanskje alle artiklene våre presenteres på denne måten, men frem til den tid får dere se på dette som en test:

2 kommentarer om “God jul fra Spillhistorie.no”

  1. God jul! Takk for å orke å holde Norges beste spillside i live! Det må friste å holde på med noe annet enn å drive en nisjeside for dataspill, men vi som liker disse spillene setter veldig stor pris på Spillhistorie.no

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.