God jul fra Spillhistorie.no

Vi ønsker dere alle en god jul! Her er juledemoer fra Sierra og Commodore, samt en egen liten sak fra oss.

Det er jul – igjen! – og dermed er det på tide med en mer eller mindre velfortjent pause. Skjønt helt stille blir det som vanlig ikke, vi har et lite (kremt) tilbakeblikk å by på, og vi planlegger også å si litt om hvilke spill vi satte ekstra pris på i året som snart er over. Skulle det finne på å skje noe ekstra viktig, vil det nok til og med dukke opp en nyhet eller to.

Julestemning med Sierra

Skulle du trenge å komme i julestemning, kan vi hjelpe. Spillutgiveren Sierra så nok en stund på seg selv som spillverdenens svar på Disney, og med tanke på hvilken posisjon de hadde – om man ignorerte konsollmarkedet, riktignok – ga sammenligningen en god del mening. Flere år ga de derfor ut sine egne, interaktive julekort ikke helt ulike de Disney-sendingene vi har tradisjon for å se på julaften, og spillhistorikeren DOS Nostalgic har samlet dem alle i én koselig video. Ta en titt:

Her er videoens innhold:

00:00 1986 – A Computer Christmas
06:08 1988 – Merry Christmas from Sierra On-Line!
14:42 1990 – The Seasoned Professional (VGA version)
16:55 1992 – Sierra On-Line Christmas Card 1992

Julehilsen fra Commodore

Commodore 64 ble sluppet mot slutten av 1982, og for å promotere maskinen i butikkene, lagde Commodore en liten juledemo som rullet og gikk, for å demonstrere noen av maskinens egenskaper for potensielle kjøpere.

Med tanke på hva vi senere fikk av grafisk snadder for maskinen, er denne demoen en enkel sak – mye av grafikken er dessuten laget ved hjelp av tegnsettet, slik som trærne i «preview»-bildet under. Men den er sjarmerende nok, og blitt en liten juletradisjon her på Spillhistorie.no, så for tredje år på rad: Kos deg med Commodore Christmas Demo!

Og til sist, et laaaaangt julekort fra oss

Nettstedet vårt heter kanskje Spillhistorie.no, men vi følger selvsagt med i tiden, og vi har skjønt at videoinnhold er det som teller nå som vi er i ferd med å gå inn i 2018. Ikke bare det, men vi har funnet en glimrende måte å lage videoinnhold på, som faktisk har opp til flere av tekstmediets mange fordeler, samt … hm. Det er video!

I fremtiden vil kanskje alle artiklene våre presenteres på denne måten, men frem til den tid får dere se på dette som en test:

Relaterte innlegg

2 kommentarer om “God jul fra Spillhistorie.no

  1. God jul! Takk for å orke å holde Norges beste spillside i live! Det må friste å holde på med noe annet enn å drive en nisjeside for dataspill, men vi som liker disse spillene setter veldig stor pris på Spillhistorie.no

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.