Sam’s Journey er ute nå

Mange mener det fargerike plattformspillet er årets spill for Commodore 64.

Plattformspillet Sam’s Journey er et av de mest etterlengtede Commodore 64-spillene på mange år. Nå er det lansert, og så godt som alle omtalene jeg har sett har vært positive. Spillet briljerer med fargerik og glatt grafikk, men det ser heldigvis også ut som selve spillmekanismene følger opp.

Ninjamodus.
Ninjamodus.

Klassisk plattform-moro

Sam’s Journey er et klassisk, todimensjonalt plattformspill som skilter med svært store nivåer og en mengde forskjellige verdener. Totalt får vi 27 store brett fordelt på tre kart, og alle brettene er fulle av hemmeligheter og skjulte bonuser.

Et interessant aspekt av spillet er at du kan plukke opp seks forskjellige typer forkledninger, som gir deg helt nye egenskaper. Som pirat kan du bruke sverd for å drepe fiender, som astronaut kan du dobbelthoppe og som ninja kan du holde deg fast i veggene. I stedet for det klassiske systemet med begrenset antall liv, har spillet et sjekkpunkt-system og muligheten til å lagre underveis.

Spillet er en god del dyrere enn den typiske Commodore 64-lanseringen – i boks koster det 45 euro på diskett, og hvis du vil ha det på cartridge må du ut med 55 euro. Den nedlastbare versjonen som kan brukes på emulator eller overføres til ekte maskinvare koster faktisk 24 euro. Her har du uansett den offisielle lanseringstraileren:

Du kan også se spillet i aksjon:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.