Utforsk en autentisk versjon av Titanic i dette eventyrspillet

Det unike nittitallseventyret Titanic: Adventure out of Time er ute på GOG.

I romjulen ble Titanic: Adventure Out of Time relansert på GOG. Spillet regnes som en kultklassiker, og det er Night Dive Studios som har klart å skaffe seg rettighetene for å få lansert det på nettet. GOG-versjonen koster 47,60 kroner.

Er jo gode sjanser for det, ja.
Er jo gode sjanser for det, ja.

Historisk mysterium

Titanic: Adventure out of Time er et førstepersons pek-og-klikk-eventyr som finner sted ombord på katastrofeskipet R.M.S. Titanic. Spillet setter deg i skoene til en hemmelig, britisk agent som hadde et oppdrag ombord på skipet. Du feilet, og dette fikk store konsekvenser for resten av verden.

Men når en bombe treffer leiligheten din under tyskernes bombing av London under andre verdenskrig, skjer det noe mystisk. Du slås ut av eksplosjonen, og våkner opp i kahytten din ombord på skipet på kvelden den 14. april 1912. Du har med andre ord fått en ny sjanse til å forandre historiens gang – men det er bare noen timer igjen før skipet «igjen» treffer isfjellet, og alt håp er ute.

Gjenskapt i detalj

Handlingen foregår altså ombord på en sirlig gjenskapt versjon av skipet, basert på store mengder research og historiske fotografier. Mekanisk minner det litt om Myst, med førstepersons, nodebasert utforsking, men fokuset er i større grad på detektivarbeid og dialoger med de over 25 ulike bifigurene i spillet.

Uh-oh!
Uh-oh!

I motsetning til eventyrspill flest, får du stor valgfrihet underveis, og ikke bare får valgene dine konsekvenser for handlingen, men spillet har også flere forskjellige avslutninger. Avhengig av hva du oppnår, vil historien slik vi kjenner den forandres helt.

Spillet har også en egen museumsmodus der du kan utforske skipet fritt, og få informasjon om det underveis. Det ble opprinnelig en stor suksess, spesielt i USA. Det kom nemlig ut året før James Camerons Titanic debuterte på kino, og dermed opplevde det en kraftig økning i spillsalget etter at filmen plutselig gjorde katastrofeskipet til det alle snakket om.

På tross av at spillet regnes som en klassiker, har det visse problemer. Det er for eksempel kjent for å være rimelig ustabilt, og enkelte av brukeranmeldelsene på GOG indikerer at det fortsatt er tilfelle. Men generelt har det fått en svært solid mottakelse på den DRM-frie spillbutikken.

Toppbildet er fra Mobygames, resten av bildene er fra GOG.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.