Space Invaders Extreme kommer til PC

Endelig dukker Taitos kritikerroste Space Invaders-oppfølger opp på PC.

Space Invaders er et av historiens viktigste spill, og skapte bølger både i og utenfor spillindustrien da det ble lansert i 1978. For noen år siden tok Taito originalkonseptet til et nytt nivå med Space Invaders Extreme, som fikk massevis av ros på de plattformene det ble lansert (DS, PSP og Xbox Live Arcade), men som dessverre aldri kom til PC.

Vi er ikke i 1978 lenger.
Vi er ikke i 1978 lenger.

Mye mer dynamisk

Nå dukker det imidlertid straks opp på Steam, bare cirka ti år siden den originale utgivelsen. Steam-versjonen, som lanseres i februar, får et nytt rangeringssystem, men ellers røpes det ikke særlig mange detaljer. Steam-siden skryter av «kraftig forbedret grafikk og lyd», men det kan samtidig virke som Steam-versjonen er basert på den håndholdte originalen og ikke XBLA-versjonen.

Som i klassikeren fra syttitallet er poenget å styre et lite romskip i bunnen av skjermen, og ta knekken på fiendenes romskip over deg. Men fiendenes formasjoner er varierte og mer dynamiske, du kan aktivere bonuser underveis, og presentasjonen og spillfølelsen er veldig annerledes. Poengsystemet er også ganske intrikat, så du må spille taktisk hvis du skal klatre på topplistene.

Her er en knøttliten teaser som også nevner et annet Taito-spill som slippes for Steam via samme utgiver (Degica). Det kan se ut som vi kan forvente flere spill senere – jeg krysser fingrene for Bubble Bobble.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.