Lyst til å lage dine egne NES-spill?

NESmaker skal gjøre det enkelt å lage spill for den gamle konsollen, uten at du trenger å programmere.

Verktøy designet for å la folk lage spill uten å måtte programmere har eksistert helt siden åttitallet, med Adventure Construction Set, The Quill og SEUCK som noen klassiske eksempler. På nittitallet hadde vi Klik & Play, og nå for tiden er GameMaker faktisk så kraftig at det brukes i kommersielle indie-prosjekter.

Spill dine egne spill på ekte maskinvare

NESmaker skal fungere litt som Game Maker, som et enkelt, brukervennlig system som lar deg designe og skape et fullverdig spill ved hjelp av enkle verktøyer. Men her lager du altså NES-spill (ikke PC-spill som ser ut som NES-spill), og etter å ha testet spillet ditt i emulator skal du enkelt kunne overføre spillet til en spillkassett som fungerer på en ekte NES.

NESmaker har vært under utvikling en stund, og er allerede nå i en slik stand at det fungerer slik utviklerne beskriver. Men nå har de tatt turen til Kickstarter for å folkefinansiere den siste finpussen, og forutsigbart nok går kampanjen så det suser.

Dette betyr at de også kommer til å lage en rekke moduler spesialdesignet for ulike typer sjangere, slik at det for eksempel blir lettere å lage JRPG-spill eller plattformspill. Planen er å lansere den ferdige utgaven av NESmaker i august. Du kan stikke innom Kickstarter-siden for mer informasjon, og eventuelt «backe» prosjektet selv.

Du kan også besøke utviklernes nettsted, der de blant annet har flere videoer som demonstrerer systemet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.