Cthulhu-eventyret Anchorhead gjenoppstår på Steam

Få spill har klart å fange stemningen fra H. P. Lovecrafts historier like godt som dette eventyrspillet.

Her er en liten overraskelse – eventyrspillet Anchorhead får ny versjon, som lanseres på Steam den 31. januar. Anchorhead er et teksteventyr fra nittitallet, satt til en trist, liten by i New England. Du spiller ei dame som nylig har flyttet dit sammen med mannen din, etter at han arvet en herregård utenfor byen og fikk jobb ved universitetet der.

Snu, løp og aldri se deg tilbake.
Snu, løp og aldri se deg tilbake.

Men noe er riv ruskende galt med det nye hjemmet deres, og snart begynner galskapen også å prege mannen din. Uheldigvis blir han det minste av problemene dine når det viser seg hvor dypt galskapen i denne byen faktisk sitter.

Anchorhead er altså et teksteventyr av den gamle skolen – tenk Infocom, ikke Choice of Games her. Du styrer handlingen med tekstbaserte kommandoer, og så leser du hva som skjer. Spillet har massevis av ulike typer gåter som må løses, og du må til og med drive litt slektsforskning.

Tekst og grafikk

Spillet skal ha blitt totalrenovert, og teksten akkompagneres nå av stemningsfulle illustrasjoner. Men nøyaktig hva som har blitt forbedret eller endret sies det ikke så voldsomt mye om – originalspillet har noen småirriterende elementer og enkelte potensielt frustrerende situasjoner, så det er mulig disse har blitt endret. Men for store endringer håper jeg ikke man har gjort, siden dette er et av favorittspillene mine.

Om du er interessert i å lese mer om dette eventyret, skrev jeg faktisk et tilbakeblikk på originalen for et par år siden.

 

En kommentar om “Cthulhu-eventyret Anchorhead gjenoppstår på Steam”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.