Retrotimen: Hør historien om The California Raisins

Retrotimen forteller historien om det kansellerte Capcom-spillet, og hvordan det ble funnet.

I denne ukens Retrotimen trosser Otto, Remi og Lars både sykdom og tekniske problemer for å blant annet snakke om den kommende Retrospillmessen, det norske spillet Fishing: Barents Sea. I tillegg diskuterer de filmen Short Circuit, som kom i 1986 og het Kortslutning på norsk. Det er en science fiction-komedie med blant annet Steve Gutenberg, om en robot som plutselig blir intelligent og rømmer fra laboratoriet der han ble laget.

Skjermbilde fra Wikipedia.
Skjermbilde fra Wikipedia.

Rosiner fra California

Ukens spill er Capcom-spillet California Raisins: The Grape Escape for NES. Hvis du nå hever det ene øyenbrynet på en litt småforundret måte, fordi du ikke har hørt om noe slikt Capcom-spill for NES, så er det ganske forståelig. Spillet kom nemlig aldri ut, på tross av at de spillbladene som fikk testet det før den planlagte lanseringen ga det mye skryt.

Mange år etter at spillet ble kansellert, ble en uferdig kopi funnet av Brandon Christopher Murphy. Han motsto fristelsen til å selge det til en eller annen samler som ville ha holdt det for seg selv, og gjorde filen tilgjengelig for alle. Hele historien er faktisk ganske interessant, så start podcasten og lytt i vei.

Handlingen i spillet følger det fiktive bluesbandet The California Raisins, som altså består av levende, intelligente rosiner. De ble skapt som et promosjonsverktøy for rosinindustrien i California, og ble faktisk ganske populære i sin tid. De øvrige bandmedlemmene har blitt kidnappet, og det er din jobb å navigere deg gjennom fem store verdener for å redde dem.

Versjonen som er tilgjengelig på nettet virker ikke helt ferdig, med flere småting som ifølge våre venner i Retrotimen skurrer litt. De påpeker også at det er temmelig vanskelig – men det er altså fullt spillbart, og de anbefaler at du tar en titt. Da trenger du selvsagt en NES-emulator og ROM-filene til spillet, men de er ikke vanskelige å finne.

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Faktisk kan du få med deg episodene uten noe nettlesing overhodet, ettersom de også går på radiotrondheim.no (DAB, FM og nettradio), med nye episode hver tirsdag klokken 18.00.

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted.

Toppbildet er hentet fra Mobygames, og er fra et annet California Raisins-spill som faktisk kom ut, for PC, Apple II og Commodore 64.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.