Her er Nintendos første hovedkvarter

Historiker Isao Yamazaki har funnet et bilde fra attenhundretallet, som viser Nintendos første lokaler.

Det er godt kjent at Nintendo er litt eldre enn det gjennomsnittlige selskapet i spillindustrien, og mye har blitt skrevet om den varierte og interessante tiden den japanske giganten gikk gjennom før de begynte å lage elektroniske spill på syttitallet.

Grunnlagt i 1889

Kortversjonen er at Nintendo ble grunnlagt av Fusajiro Yamauchi den 23. september 1889, i den japanske byen Kyoto. Det vesle selskapet spesialiserte seg på å produsere og selge håndmalte spillkort i tre – såkalte hanafuda-kort – som ble brukt i en hel rekke tradisjonelle, japanske kortspill. I løpet av de neste tiårene kom Nintendo til å oppleve stor suksess med spillkortene sine, blant annet fordi den japanske mafiaen Yakuza begynte å bruke hanafuda-kort i spillebulene sine.

Nå har historikeren Isao Yamazaki kastet nytt lys på grunnleggelsen av Nintendo. Han har funnet ut at Fusajiro Yamauchi opprinnelig het Fusajiro Fukui, og arbeidet hos et konstruksjonsselskap selskap ved navn Haikyo. Her ble han adoptert av sjefen og eieren, Naoshichi Yamauchi, og skiftet etternavn før han overtok driften i 1881. Noen år senere, i 1889, startet han altså Nintendo, og drev begge selskapene frem til 1916, da hans svigersønn overtok.

Historikeren har også klart å grave frem et herlig fotografi av Nintendos første hovedkvarter, fra sent på attenhundretallet. Her kan du se det (en større versjon finnes hos Omakebooks):

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.