Subnautica er endelig ferdigutviklet

Dette lekre overlevelsesspillet har fått massevis av ros så langt.

Da Subnautica først dukket opp i «early access» var det forfriskende å se et overlevelsesspill uten en eneste zombie. Det er kanskje ikke lenger tilfelle, men det er likevel noe spennende og annerledes over Subnauticas undervannssetting. Nå har spillet endelig forlatt «early access».

Bygg og bo under vannet.
Bygg og bo under vannet.

Robinson Crusoe under vann

I Subnautica krasjlander du på en fremmed planet. Rundt deg er det tilsynelatende bare hav, men heldigvis er det ikke spesielt dypt, og det er dessuten rikt på liv og ressurser. Dermed er det bare å hive seg i gang med å samle sammen det du trenger for å overleve og trives, som en undervannsversjon av Robinson Crusoe.

Men samtidig oppdager du at planeten har noen potensielt ganske skumle hemmeligheter, og at det kanskje ikke var helt tilfeldig at romskipet du var på krasjlandet der. Nå er målet å komme til bunns i planetens mysterier, samtidig som du finner en måte å forlate den for godt.

Uh.
Uh.

Populært spill

Subnautica har generelt fått en svært god mottakelse, både av spillere og anmeldere. Jeg testet det i forbindelse med «early access»-lanseringen for flere år siden, men da hadde det ikke nok innhold til å holde på interessen min – alt tyder på at det har endret seg betraktelig i løpet av «early access»-perioden.

Selv om spillet nå er «ferdig», virker det som utviklerne planlegger å fortsette å jobbe med spillet. Det er blant annet snakk om å legge til arktiske miljøer. Men de understreker at de ikke planlegger å jobbe med spillet til evig tid – dette er ikke et flerspillerspill som vil utvikle seg og utvikle seg, men en mer fastsatt enspilleropplevelse. Større utvidelser vil sannsynligvis komme i form av ekspansjonspakker, og ikke oppdateringer.

Her er en fersk trailer:

En kommentar om “Subnautica er endelig ferdigutviklet”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.