Nå er de klassiske Close Combat-spillene ute på GOG

Disse fem spillene byr på taktisk krigføring under andre verdenskrig.

Close Combat-serien debuterte i 1996, og ble en stor suksess på et PC-marked der rimelig tunge taktikk- og strategispill fortsatt ble regnet som «mainstream». Totalt har serien solgt over fem millioner kopier, men så har den også fått hele sytten utgivelser i årenes løp. Nå er Close Combat II, III og IV ute på GOG, eksklusivt for tjenesten.

Close Combat II.
Close Combat II.

Taktikk fra fugleperspektiv

I Close Combat-spillene sendes vi tilbake til vestfronten under andre verdenskrig. Dette er detaljerte, sanntidsbaserte taktikkspill som blant annet preges av at du ikke kan se mer enn det styrkene dine kan se. Hva som befinner seg på andre siden av hushjørnet rett foran deg kan være alt fra en tom gate til en tysk Tiger, så det lønner seg å gå forsiktig frem, og bruke speiderne dine for alt de er verdt.

Ellers skilter spillene med høy realismefaktor der både våpen og kjøretøy oppfører seg så tett opp til virkelighetens versjoner det var mulig å komme på nittitallet. Den kunstige intelligensen er også kjent for å bite ganske kraftig fra seg.

GOG har også fått to nyere utgivelser i serien, nemlig Panthers in the Fog og Gateway to Caen, så spillsortimentet deres har totalt vokst med fem taktiske krigsspill i dag. Utgiver Slitherine lover at hele serien skal komme til GOG etter hvert, og minner selvsagt også om at vi kan se frem til en helt ny Close Combat-utgivelse senere i år.

 

 

En kommentar om “Nå er de klassiske Close Combat-spillene ute på GOG”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.