Sierra-eventyret Lighthouse er ute på GOG

Dette Myst-aktige eventyret fra 1996 er nå spillbart på moderne systemer.

Lighthouse: The Dark Being er et eventyrspill fra relativt sent i Sierras historie, som minner en god del mer om Myst enn det minner om King’s Quest. Spillet finner sted i et alternativt univers fullt av mystiske mekanismer og merkelige maskiner. Spillet kom opprinnelig i 2006, og nå har det blitt relansert på GOG.

Myst?
Myst?

Gåter i førsteperson

Som i Myst er fokus på utforsking og logiske gåter, satt til forhåndsrendrede 3D-miljøer. Spillet, som ble designet av Sierras «art director», Jon Bock, fikk ikke noen udelt positiv mottakelse av spillpressen. Kanskje man rett og slett var litt lei av Myst-modellen da det kom ut?

Det har imidlertid fortsatt mange tilhengere, som nå kan glede seg over GOG-versjonen. Den er som vanlig kompatibel med nye operativsystemer (riktignok kun Windows). Hvis du ikke har peiling på hva spillet dreier seg om, kan du se det i aksjon her (bare pass på at du ikke får hele greia «spoilet»):

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.