Skaff deg et av tidenes beste grøsserspill gratis

Dead Space er «on the house» på Origin nå.

Romgrøsseren Dead Space er akkurat nå gratis på Electronic Arts’ distribusjonstjeneste Origin. Hvor lenge det vil forbli gratis sier Electronic Arts ingenting om, men vanligvis varer disse tilbudene en stund. Men når du først har aktivert spillet på kontoen din, så er det altså ditt til odel og eie (i den grad man kan si det om spill knyttet til kontoer som Origin, Steam, og så videre).

Dead Space.
Dead Space.

En moderne klassiker

Dead Space kom i 2008, og er et tredjepersons actionspill av den skumle sorten. Spillet starter ved at du ankommer et stort romskip der det raskt blir klart at noe veldig, veldig galt har skjedd, men hva som er grunnen til de mystiske og groteske hendelsene er ikke like åpenbart.

En av tingene som gjorde Dead Space ekstra friskt da det kom ut, var at skjermen er fri for tall og andre typiske spillelementer. I stedet kan du lese den informasjonen du trenger av målere på ryggen til hovedpersonen, som har det fabelaktige navnet Isaac Clarke.

Selve spillet har overraskende mye til felles med de gamle System Shock-spillene, og selv om det i det store og hele er et lineært eventyr, får man ofte en viss frihet underveis.

Jeg nøler litt med å kalle Dead Space for «undervurdert», for selv om spillet ikke ble noen monstersuksess på markedet er det bred enighet om at det er en moderne klassiker. Hvis du ikke har det på kontoen din allerede, bør du med andre ord slå til nå som det er gratis.

Dessverre ble utvikleren av Dead Space, Visceral Games, lagt ned av Electronic Arts i fjor. De jobbet visstnok med et nytt, lineært actioneventyr som ikke passet inn i utgiverens strategi der spill skal være vedvarende tjenester (antakeligvis med mulighet for mikrotransaksjoner).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.