Husker du Charlie the Duck?

Både det originale MS-DOS-plattformspillet fra nittitallet og oppfølgeren, Charlie II, er ute på Steam nå.

Mike Wiering har nå relansert både Charlie the Duck og Charlie II på Steam. Dette er fargerike plattformspill i god, gammeldags 2D-stil, og det første ble opprinnelig sluppet på MS-DOS i 1996. Charlie II fulgte i 2001. Dette er rimelig enkle spill, men de var ganske populære i sin tid.

Charlie II. Jeg vet ikke om kantutjevningen var en del av originalen, håper den kan skrus av.
Charlie II. Jeg vet ikke om kantutjevningen var en del av originalen, håper den kan skrus av.

Nyversjon av originalen, oppdatering av toeren

Det første Charlie the Duck-spillet skal være gjenskapt fra bunnen av, med noen små endringer. Kontrollene har for eksempel blitt forenklet litt, slik at du slipper å veksle mellom to hastigheter. Dette betyr også at noen av nivåene måtte endres litt, slik at spillet fortsatt fungerer.

Generelt skal spillet være «litt enklere og litt mindre frustrerende» enn originalen. Grafikken er identisk, men det har nå fått bakgrunnsmusikk.

Charlie II ser ikke ut til å ha fått like mange endringer, men er altså oppdatert til å fungere på nye operativsystemer. Mike Wiering påpeker at hvis du ønsker mulighet for Steam-chat og så videre underveis, bør du velge å spille i OpenGL-modus.

Her er en trailer fra Charlie the Duck:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.