Simulatorspillet Sailaway er straks ferdig

Sailaway lar deg dra ut på en virtuell verdensomseiling. Spillet forlater «early access» neste uke.

Sailaway er en seilbåtsimulator der du får muligheten til å prøve deg som skipper på din egen seilbåt, og etter å ha seilt rundt i Steams trygge «early access»-farvann siden i fjor vår, er spillet nå klart for full lansering. Det slippes 27. februar, altså førstkommende tirsdag.

Forhåpentligvis blir man ikke sjøsyk av å spille dette spillet.
Forhåpentligvis blir man ikke sjøsyk av å spille dette spillet.

Moro på de syv hav

Ifølge utviklerne skal Sailaway være den mest realistiske seilbåtsimulatoren på markedet. Du kan reise hvor du vil på de syv verdenshavene, men reiser tar like lang tid i spillet som i virkeligheten, så det tar en stund å krysse Atlanteren, om det er det du planlegger.

Heldigvis slipper du å sitte foran datamaskinen hele tiden. Båten fortsetter i henhold til dine instruksjoner, også når du ikke spiller, og da vil du få meldinger om fremdriften og statusen via e-post. Spillet henter inn ekte værdata fra amerikanske National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), og en virkelig storm vil dermed skape trøbbel for den virtuelle seilbåten din.

Du slipper forresten å seile alene, og det er mulig å samarbeide med andre spillere om én enkelt båt. Ellers er det blant annet mulig å delta i spillerskapte regattaer, og spillere kan komme sammen for å danne egne lag for slike konkurranser.

Siden tidliglanseringen i fjor har Sailaway fått en rekke tillegg, inkludert en Nordisk Folkebåt. Den ferdige versjonen vil få landteksturer og landemerker (slik som Frihetsgudinnen i New York), så det blir noe å se på land også. Brukeranmeldelsene så langt er positive. Trailer:

En kommentar om “Simulatorspillet Sailaway er straks ferdig”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.