Kultklassikeren Maupiti Island får nyversjon

Eventyrspillet gjenskapes for moderne plattformer, og får til og med VR-støtte.

Maupiti Island er et klassisk, fransk eventyrspill, som ble lansert i 1990 for Amiga, Atari ST og PC. Spillet finner sted på femtitallet, og følger en privatdetektiv som strandes på øya Maupiti i det indiske hav. Der havner han plutselig midt i en kidnappingssak.

Originalen bruker et noe kronglete pek-og-klikk-grensesnitt kombinert med flotte bilder. Det er fullstendig ikke-lineært, og skilter med full bevegelsesfrihet. Men samtidig har det en en timer som ubønnhørlig går videre, og får viktige ting til å skje uansett om du er der til å oppleve dem eller ikke.

Nyversjon på vei

Ifølge franske spillnettsteder, kommer det snart en helt ny versjon av Maupiti Island. Spillet skal lanseres for PC, Mac og Xbox One, og får også VR-støtte. Det er en av grunnleggerne av originalskaperen Lankhor, Martin Korolczuk, som har annonsert spillet på Twitter – sammen med et skjermbilde. Dette indikerer 3D-grafikk og potensielt også fri navigasjon rundt på øya.

Flere detaljer har vi ikke, og det er heller ikke klart når spillet skal slippes, men utviklerne planlegger visstnok en folkefinansieringskampanje på Kickstarter for å skaffe budsjett til å fullføre spillet (som skal ha vært under utvikling en stund allerede). Her er en sammenligning (også hentet fra Twitter) av Amiga-versjonen og den nye utgaven:

Det blir spennende å se om nyversjonen blir litt «snillere» enn originalspillet, eller om det fortsatt er like vanskelig som før.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.