Atari med nytt Night Driver-spill

Men det er bare for mobile formater. Og ikke ser det spesielt trofast ut, heller.

Night Driver krediteres ofte som det første bilspillet som lot deg se kjøringen fra «førstepersons synsvinkel», selv om det tyske spillet Nürburgring antakeligvis var først ut (uheldigvis har ikke Nürburgring blitt bevart for ettertiden).

Slik så Night Driver ut, riktignok på Commodore 64.
Slik så Night Driver ut, riktignok på Commodore 64.

Spillet prøvde å simulere følelsen av å kjøre bil om natta, ved å tegne refleksstolpene langs veien. Dette var også det eneste som ble tegnet, i et ellers helt mørkt landskap. Originalversjonen fra 1976 hadde verken andre biler eller gjenstander å forholde seg til, og målet var bare å se hvor langt man kom før tiden gikk ut.

Nytt Night Driver

Nå kommer Night Driver tilbake, til mobile plattformer. Atari har annonsert spillet som et gratis, raskt, endeløst kjørespill fullt av spenning og fart. Traileren under demonstrerer en kul (om ikke muligens litt overbrukt), åttitalls neon-stil, som selve spillet ikke ser ut til å gjenskape.

Atari lover miljøer som skal ta pusten fra oss, noe jeg har en følelse av at er en overdrivelse, og muligheten til å oppgradere og forbedre utseendet til bilene våre. Antakeligvis for ekte penger.

Spillet har nå blitt «myklansert» til kanadiske prøvekaniner, og kommer snart til resten av verden – for iPhone, iPad, iPod Touch og Android. Her er traileren:

Jeg må innrømme at jeg startet å skrive denne artikkelen etter å ha sett traileren, men før jeg fikk sett det første skjermbildet. Hvis ting hadde skjedd i motsatt rekkefølge, så hadde den neppe blitt skrevet – men det er jo alltid artig å snakke litt om gamle arkadespill. Her kan du se originale Night Driver i aksjon:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.