3D Realms har avduket Ion Maiden

Et helt nytt skytespill basert på samme motor som Blood, Duke Nukem 3D og Shadow Warrior har blitt tidliglansert på Steam.

Build-motoren kjørte noen av nittitallets kuleste førstepersons skytespill, og nå trekkes den skrikende ut av pensjonstilværelsen for en helt ny spillutgivelse. 3D Realms har nemlig offisielt annonsert Ion Maiden, som blir et førstepersons skytespill i god, gammeldags stil.

Blodig skal det være.
Blodig skal det være.

Ion Maiden følger hovedpersonen fra actionspillet Bombshell, som må bekjempe de kybernetiske hordene til onde Dr. Jadus Heskel. Bakgrunnshistorien er sikkert mer komplisert enn som så, men det alt bunner ut i er at du må slakte ned massevis av 2D-monstre ved hjelp av et svært våpenarsenal i store og relativt åpne miljøer.

Noen oppgraderinger

Utviklerne i danske Voidpoint har forresten fiklet en god del med Build-motoren, med det resultat at den kan gjøre en god del ting den ikke kunne i gamle dager. Vi loves ting som «mer fysikk og interaktivitet», miljøer som kan forandres dynamisk underveis, og selvsagt støtte for brede skjermer, kontrollere og hendige ting som autolagring.

Uh-oh!
Uh-oh!

Ah, og de har også oppgradert musikksystemet litt. Spillet bruker nemlig tracker-moduler (som i omtrent alt av Amiga-spill, samt PC-spill som Unreal, Deus Ex, Epic Pinball og Jazz Jackrabbit) i stedet for det avdankede MIDI-systemet. Ellers ser det ut som vi kan forvente noen spennende flerspillergreier, men de holder 3D Realms tett om for øyeblikket.

Ion Maiden skal lanseres i løpet av tredje kvartal, men allerede nå kan du få en sniktittkampanje hvis du velger å kjøpe «early access»-versjonen på Steam. Den er også tilgjengelig for folk som eier Digital Deluxe-versjonen av Bombshell. Her har du en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.