PC-versjonen av Chrono Trigger får hard medfart

Square Enix har overført det klassiske JRPG-spillet til PC – via mobil.

Da Square Enix plutselig lanserte SNES-klassikeren Chrono Trigger på Steam, var det mange som umiddelbart kastet seg inn på tjenesten for å kjøpe spillet. De fleste av dem ble imidlertid skuffet. PC-versjonen er nemlig basert på mobilversjonen, og sliter med flere problemer.

Disse inkluderer et amatørmessig grensesnitt, et kontrollsystem som ikke kan endres, elendig oppskalering av originalens grafikk, og veldig åpenbare skiller mellom de firkantede grafikkelementene verden er bygd opp av («tiles»).

Denne bildesammenligningen, via Fred Wood på Twitter, viser noen av de grafiske problemene. Bildet til venstre er fra originalspillet på en emulator, bildet til høyre er Square Enix’ egen versjon:

Square Enix beskriver selv denne versjonen som «den definitive versjonen av Chrono Trigger», med «oppdatert kontrollsystem» og «fornyet grafikk og lyd». De understreker at den også inkluderer grottene Dimensional Vortex og Lost Sanctum, som ikke var en del av originalutgavene fra nittitallet, samt automatisk lagring av spillet når du slutter å spille.

Vi kan jo avslutte med noen av bildene de selv bruker for å promotere spillet på Steam:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.