Unik vri på «design ditt eget kjøretøy»-konseptet

I Stormworks: Build and Rescue må du bygge redningsfartøy som kan tåle all slags vær.

Det er kanskje en liten stund siden byggespill der man må designe egne kjøretøy og maskinerier var den nye, store greia, men Stormworks: Build and Rescue virker som et svært spennende innslag i sjangeren. Her driver du nemlig en redningsstasjon i et kystområde, og må utføre ulike oppgaver og redningsaksjoner ved hjelp av farkoster du bygger selv.

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig designede helikoptere.
Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig designede helikoptere.

Disse fartøyene designes i et redigeringsverktøy som blant annet tilbyr et programmerbart logikksystem, slik at du kan designe avanserte mekanismer om du ønsker det. Heldigvis er det også mulig å laste ned andres kreasjoner via Steam Workshop, om du sliter med å lage noe som ikke styrter eller synker.

Dynamisk verden

Når du først har noe som fungerer, må du benytte dette i spillets levende verden, der nødssituasjoner oppstår dynamisk og du må respondere i sanntid. Alt foregår på og rundt ulike øygrupper, med dynamisk vær og dag/natt-syklus. Vannet skal simuleres i detalj, så du kan ikke regne med å få hva som helst til å flyte stabilt, spesielt ikke når det stormer som verst.

Spillet er nå lansert i «early access», etter at det har vært tilgjengelig i en gratis betautgave en liten stund. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.