I syv år har Kurt J. Mac reist mot verdens ende i Minecraft

Far Lands or Bust passerte akkurat 671 episoder.

Husker du da Minecraft fortsatt var ungt og spennende? Det gjør jeg – for meg var det kjærlighet ved første blikk. Jeg skrev min første artikkel om spillet så tidlig som i august 2010, der jeg roste det nye spillkonseptet opp i skyene, og hele resten av det året var Minecraft hovedspillet mitt.

Den umulige ekspedisjonen

Minecraft ble raskt en Youtube-sensasjon, ikke minst på grunn av de skumle creeperne som fikk voksne menn til å hyle som jentunger, og Kurt J. Mac var en av dem som begynte å dokumentere sin spilling på den populære videotjenesten. Han hadde imidlertid et spesifikt mål helt fra starten av: Han skulle gå vestover, helt til han nådde verdens ende.

I de gamle versjonene av Minecraft var verdens ende noe som ble kallt «far lands» – et område så langt fra startpunktet i senteret av spillverdenen at systemene som genererte landskapene rett og slett sluttet å fungere. Men spillets verden er enorm, og man må gå i cirka 12 500 kilometer for å nå dit, så sjansene for at noen noensinne ser verdens ende uten å jukse er minimal.

Nå har Kurt J. Mac holdt på med prosjektet sitt (av og på) i syv år, og han har tilbakelagt cirka 25% av veien. Han spiller betaversjon 1.7.3 – fra og med betaversjon 1.8 er systemene annerledes. Det betyr at han utforsker en mye mer ensformig verden enn den du kanskje kjenner om du har spilt Minecraft i de senere årene, men kanskje også en litt «renere» verden?

På veien har han fått en offisiell verdensrekord fra Guinness Book of Records, og hvis han fortsetter i samme tempo, vil det altså ta cirka 21 år å nå verdens ende. Vi får se om han holder ut så lenge… her er i alle fall episode 671:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.