Another World kommer til Switch

Nittitallsklassikeren lever videre, og kommer nå til Nintendos nye konsoll.

Another World slippes til Nintendo Switch sent neste måned. Overføringen er det DotEmu som står for, og de skal ha jobbet tett med originalskaperen Eric Chahi for å sikre at den nye versjonen blir trofast mot originalen.

Heisann.
Heisann.

Interaktiv film

Opprinnelig kom Another World til Amiga og Atari ST i 1991, før det raskt ble overført til flere andre plattformer. Handlingen følger en uheldig fysiker ved navn Lester Knight Chaykin, som eksperimenterer med en partikkelaksellerator når noe går fryktelig galt, og han transporteres til en fjern klode.

Der må han prøve å overleve i svært farlige omgivelser, i et filmatisk actioneventyr fullt av action og kreative gåter. Spillet var banebrytende da det kom, blant annet fordi det klarte å fortelle en overraskende involverende historie under selve spillingen. Det har også inspirert nyere spill, slik som det heftige 2016-spillet Inside fra danske PlayDead.

Den nye versjonen virker ikke helt ulik de andre nyversjonene av spillet vi har sett i de siste årene, og byr blant annet på trofast oppgradert grafikk i HD. Her er en en liten teaservideo fra Switch-versjonen:

DotEmu har også lagt ut en video der Another World-skaperen Eric Chahi diskuterer utviklingen av originalspillet:

Jeg har forresten skrevet litt om originalspillets klassiske introdsekvens, som du kan se her (sammen med det første minuttet av spillet):

Om du ikke har Switch, så kan du spille spillet på en av følgende plattformer (kuttet fra Wikipedia):

Original:
Amiga, Atari ST
Ports:
3DO, Apple IIGS, Atari Jaguar, Mac OS, MS-DOS, Sega CD, Genesis, SNES
20th Anniversary:
iOS, Linux, Android, Windows, Nintendo 3DS, OS X, PlayStation 3, PlayStation 4, Vita, Symbian, Wii U, Windows Mobile, Xbox One

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.