Du kan fortsatt spille det gamle Windows-flipperspillet

Space Cadet 3D Pinball fungerer på Windows 10, men du må laste det ned selv.

Hvis du er en av de mange som har brukt noen timer på Space Cadet 3D Pinball (helst når du egentlig burde gjort noe annet), har du kanskje prøvd å finne det i moderne utgaver av Windows. Spillet ble først introdusert i en tilleggspakke for Windows 95, og var fast inventar frem til Windows XP 64 Bit Edition, der det ble fjernet.

Du bør nok spille i fullskjerm-modus om du ønsker å se særlig mye på en moderne skjerm...
Du bør nok spille i fullskjerm-modus om du ønsker å se særlig mye på en moderne skjerm…

Bug i kollisjonsdeteksjonen

Dette var ifølge Microsoft-utvikler Raymond Chen på grunn av en bug som gjorde at ballen ikke registrerte kollisjoner med spillbrettet i 64 bit-versjonen. Siden spillet opprinnelig ble utviklet av et annet selskap, var det ingen Windows-utviklere som hadde nær kjennskap til koden, og dermed ville det krevd litt arbeid å finne ut hvordan de skulle fikse feilen.

– Vi hadde flere millioner linjer med kode å overføre på dette tidspunktet, så vi kunne ikke bruke dager på å studere koden [til Pinball] for å finne ut hvilken obskur avrundingsfeil som gjorde at kollisjonsdeteksjonen feilet. Vi gjorde en avgjørelse der og da, og droppet Pinball fra produktet, har Chen sagt på bloggen sin.

Men på tross av dette, er det faktisk mulig å laste ned og installere flipperspillet på nyere Windows-utgaver. Instruksjonene finner du på nettstedet GroovyPost, der du også finner installasjonsfilen. Og nei, det er ikke komplisert, du laster bare ned en fil på cirka 1 MB, installerer den som vanlig, og så ligger spillet der som om det aldri hadde blitt fjernet.

Jeg har selv testet at det fungerer knirkefritt på Windows 10. Det eneste problemet er at hjelpefilen ikke er tilgjengelig. Jeg fant ut av dette via en artikkel på PC Gamer.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.