Myst-spillene vil få oppdaterte versjoner

Cyan har kjøpt tilbake rettighetene, og det ser også ut som vi kan forvente oppfølgere.

I år er det 25 år siden Myst ble lansert. Spillet endte opp som et av tidenes bestselgende PC-spill, og var en av hovedgrunnene til at mengder av PC-eiere kjøpte CD-ROM-stasjon på nittitallet. Spillet ble faktisk så populært at Disney i sin tid planla å lage en egen Myst-basert fornøyelsespark i Florida.

Dette var skikkelig lekkert i 1993.
Dette var en gang grensesprengende grafikk.

Rettighetene tilbake hos Cyan

Senere har det fått flere oppfølgere, men det er en stund siden noe har skjedd på Myst-fronten nå. En av grunnene er at utviklerstudioet bak spillene, Cyan, ikke har hatt rettighetene til serien – tidligere var man som kjent helt avhengige av utgivere for å få spill ut på det store markedet, og da måtte man vanligvis signere bort det meste av rettigheter.

I de siste årene har imidlertid Cyan jobbet målrettet med å kjøpe tilbake rettighetene til alle spillene i serien. Nå skriver de at de er i mål med dette prosjektet, og har i den forbindelse annonsert at de i løpet av året vil relansere oppdaterte versjoner for Windows 10 senere i år. Disse vil også slippes i en fysisk samling.

Cyan skriver også at vi «antakeligvis» kan se frem til flere eventyr i Myst-universet, men at de i 2018 vil fokusere på å feire de ulike Myst-spillene som har kommet ut i løpet av seriens 25 år. Selskapets forrige eventyrspill var Myst-aktige Obduction, og de har nylig annonsert et nytt spill ved navn Firmament.

Myst-spillene er førstepersons eventyrspill der fokus er på å løse logiske nøtter i fascinerende, surrealistiske miljøer. Det første Myst-spillet var et av de første som utnyttet seg mer eller mindre fullstendig av forhåndsrendret, 3D-modellert grafikk. Her er en trailer og et glimt bak kulissene:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.