2001-versjonen av Duke Nukem Forever kan komme ut

Husker du den første traileren fra spillet, og hvor forskjellige den var fra det endelige produktet?

Utviklingen av Duke Nukem Forever ser ut til å ha vært komplisert nok til å kunne fylle en bok eller to. Spillet ble annonsert i 1997, og allerede da 3D Realms presenterte den første traileren i 2001 hadde det vært lenge i utvikling. Deretter ble det stille frem til en ny trailer dukket opp i 2007, og viste et ganske annerledes spill. Denne traileren ble også fulgt opp av stillhet, før 3D Realms la ned utviklerstudioet i 2009. Etter diverse runder i rettssystemet ble prosjektet kjøpt av Gearbox Studios, som endelig fullførte det i 2011 – 14 år etter den originale annonseringen.

Den endelige versjonen kan man nok si ganske mye om (jeg likte den faktisk), men at den bar preg av en trøblete utvikling var helt klart, og det virker som 3D Realms i stor grad begynte på nytt flere ganger i løpet av årene spillet tok å skape.

Slik så Duke Nukem Forever ut i 1999.
Slik så Duke Nukem Forever ut i 1999.

2001-versjonen kom langt i utviklingen

Det er også noe Frederik Schreiber, som var en av toppene hos selskapet, har bekreftet. Han har sagt at 2001-versjonen var «nesten 90%» ferdigutviklet, og at den blant annet hadde flere rollespillelementer, samt var langt mørkere enn den endelige versjonen. Spillet skal ha vært satt til en semi-åpen verden, med oppdrag som kunne løses i ulik rekkefølge.

Gearbox-sjef Randy Pitchford, som gjennom kjøpet av Duke Nukem Forever fikk tilgang på eldre materiell, sier i en episode av Nerdvana Live Show at 2001-versjonen (via DSOG) var «mer 9% fullført enn 90», og sier at den versjonen for det meste består av biter og vignetter som kan spilles gjennom, ikke noe helhetlig spill. Men til gjengjeld sier han at det er godt mulig vi kan få spille den.

Pitchford forteller nemlig at de sannsynligvis vil lage en ny samling med Duke Nukem-innhold, som også inkluderer de spillbare elementene av 2001-versjonen som bonusmateriell. Han snakker også om å inkludere Megaton-versjonen av det originale Duke Nukem 3D og «kanskje også 20th Anniversary», men han gir ikke noe konkret informasjon om når et slikt produkt kan forventes.

Her kan du uansett se den originale Duke Nukem Forever-traileren. I dag ser den naturlig nok ikke superimponerende ut, men husk at dette var i 2001:

Her er Nerdvana-episoden der dette blir diskutert:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.