Cyberpunk 2077 får ikke flerspiller ved lansering

Men vises kanskje på E3 i år.

Utvikleren av The Witcher-spillene og det kommende Cyberpunk 2077, CD Projekt, holdt i går en konferanse der de snakket om økonomiske resultater og slikt. De nevnte også Cyberpunk 2077, og president Adam Kiciński slapp noen biter med informasjon om det etterlengtede spillet.

Fokuserer på enspillerdelen

Han sa blant annet at spillet ikke får flerspiller ved lansering, men det kan virke som det vil få det via en fremtidig ekspansjon. Han gjentok nemlig at selskapet ønsker å implementere nettbaserte komponenter i alle spillene sine i fremtiden. Enn så lenge, kan vi imidlertid se frem til et «enormt, historiedrevet enspillerrollespill», ifølge Kiciński.

En investor maste ifølge PC Gamer om en «battle royale»-modus, men Kiciński ga ikke noe skikkelig svar her – utover at de vurderer alt. Han understreket imidlertid at enspillerdelen ikke vil ha «skjulte ting», mikrotransaksjoner eller noe slikt.

CD Projekt-presidenten gjentok også at man vil kunne skape sin egen karakter i spillet, og velge mellom en rekke forskjellige klasser. Ifølge PCGamesN sa han også at spillet vil bruke svært avansert teknologi, og åpnet også døra for at det kan bli vist på årets E3. I så fall vil det ikke annonseres i lang tid i forveien. Her kan du se hele presentasjonen:

Personlig er jeg glad for å høre at spillet ikke får flerspiller ved lansering. Det meste annet ser jo ut til å få flerspiller nå for tiden, og jeg vil heller ha et svært enspillerrollespill enn noe som stadig vil ha meg ut på nettet. Ikke minst fordi flerspiller vanligvis betyr at utgiveren ser spillet som en tjeneste som jeg stadig skal oppfordres til å bruke penger på, i stedet for et produkt jeg har kjøpt og kan få kose meg med på egne premisser.

Når det er sagt, har jo Divinity: Original Sin 2 bevist at det er fullt mulig å implementere flerspiller i et klassisk rollespill uten noen slike lugubre baktanker, og at det faktisk kan være med å gjøre enspillerdelen mer interessant i tillegg. Det samme gjelder for så vidt Dark Souls-spillene. Så spørsmålet er jo hva som er motivasjonen for å skulle ha flerspiller i utgangspunktet.

En kommentar om “Cyberpunk 2077 får ikke flerspiller ved lansering”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.