SimCity-skaperen reddet Double Fine

Da Psychonauts ble kansellert, bladde Will Wright opp pengene for å redde Tim Schafers utviklerstudio.

Etter at Tim Schafer hadde forlatt LucasArts, der han blant annet hadde vært hoveddesigner på Full Throttle og Grim Fandango, startet han Double Fine Productions. Deres første spill var Psychonauts, som endte opp som en kultklassiker, og som nå er i ferd med å få en oppfølger.

Kansellert av den første utgiveren

Men situasjonen kunne vært en helt annen. Spillet ble nemlig kansellert av sin opprinnelige utgiver, og med kanselleringen forsvant også finansieringen. For hver måned som gikk tapte Double Fine store pengesummer, og etter en E3-messe der de viste spillet til «alle utgiverne» uten å få napp, så situasjonen svært mørk ut for selskapet som på det tidspunktet hadde cirka 30 ansatte.

Ingen utgivere ville ha dette spillet, merkelig nok.
Ingen utgivere ville ha dette spillet, merkelig nok.

– Vi hadde noen muligheter som vi trodde vi kunne få i havn, men vi kom ikke til å klare oss så lenge. Rullebanen, som de sier, var ikke lang nok, og vi kom til å krasje og gå konkurs. Det spillet vi hadde jobbet med i de siste fire årene kom til å forsvinne. Ingen kom til å noensinne ha hørt om Double Fine. […] Det var forferdelig, jeg hadde brukt alt jeg hadde tjent på selskapet, forteller Tim Schafer til Kotaku.

Redningen kom i form av en telefon til ingen ringere enn Will Wright, designeren bak SimCity og The Sims, og grunnleggeren av Maxis. Han hadde akkurat solgt studioet sitt til Electronic Ars (som dessverre ikke har tatt kjempegodt vare på det), og hadde en rimelig solid bankkonto. Schafer tok kontakt, og spurte om han ville kjøpe ti prosent av Double Fine for en sum som tilsvarte det Schafer mente selskapet trengte for å overleve frem til Psychonauts ble signert av en ny utgiver.

Dette kunne ikke Will Wright, ettersom han fortsatt var involvert i Maxis og Electronic Arts, og kontrakten hans sa han ikke kunne ha eierandeler i andre selskaper. Men ingenting hindret ham i å rett og slett gi dem pengene de trengte, og det var nettopp det han gjorde.

Historien fikk dermed en lykkelig slutt – og ja, Wright fikk tilbake pengene etter at utgiveren Majesco kom inn i bildet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.