Tjen deg rik på handel i hansatiden

Hanse – The Hanseatic League er et økonomisk og politisk strategispill ikke helt ulikt The Patrician.

Den tyske utgiveren Assemble Entertainment liker åpenbart å hente tilbake gamle spillserier. For noen uker siden ga de ut det tredje spillet i serien vi tradisjonelt har kjent som Pizza Tycoon her til lands, og nå kommer Hanse – The Hanseatic League. Om du kjenner dine tyske strategispill har du kanskje hørt om Hanse-serien, som debuterte allerede i 1986. Alternativt har du kanskje vært innom en serie inspirert av Hanse, nemlig The Patrician.

Bryggene er allerede bygd.
Bryggene er allerede bygd.

Handel og politikk i middelalderen

I Hanse – The Hanseatic League spiller du en tidligere smugler, som nå har fått muligheten til å prøve deg på riktig side av loven – som skipseier i det hanseatiske forbundet. Du kan sende skipene dine til over 30 byer i 1400-tallets Europa, der du kan handle med over hundre forskjellige varer. Dette kan gjøres manuelt, eller gjennom automatiserte systemer.

Det blir til og med mulig å omskrive historien, og gjenoppdage det amerikanske kontinentet, der man så kan grunnlegge kolonier som kan legges inn i handelsnettverket. Samtidig må man passe seg for sjørørvere, og forholde seg til bybranner og pestutbrudd som kan påvirke markedet (og eventuelle investeringer i de aktuelle byene).

Du starter spillet ugift, men underveis vil det være mulig å finne en partner. Siden dette er et strategispill, handler ekteskap mest av alt om politikk og innflytelse, så det gjelder å lytte til hodet og ikke hjertet.

En ting spillet ikke ser ut til å få, er flerspiller. Det er litt trist, med tanke på at både Hanse-serien og The Patrician-spillene hadde dette. Det er uansett ikke lenge til vi får se hvordan spillet ender opp, for lanseringsdatoen er satt til 26. april. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.