Taktikkspillet Bad North ser skikkelig kult ut

Forsvar deg mot invaderende vikinger i dette kommende spillet.

Trenger du et nytt strategispill å glede deg til? I så fall kan det virke som Bad North, fra det skandinaviske teamet Plausible Concept, er noe du bør hive i ønskelista. Det har nemlig fått massevis av skryt av de som har sett på det til nå, blant annet strategispilleksperten Adam Smith.

Forsvar dataskapte øyer

Det ser stilig ut, ikke sant?
Det ser stilig ut, ikke sant?

Kamphandlingene finner sted på ulike øyer som angripes av kjipe vikinger. Målet er å forsvare disse øyene, ved hjelp av smarte, taktiske valg. Hver øy har en unik form, og landskapet er din største allierte i kampen mot de invaderende slampene – om du vet å bruke det riktig, vel og merke. De ulike øyene genereres av datamaskinen, og er ulike hver gang du spiller.

Bad North beskrives som et «roguelite», noe som i dette tilfellet betyr at tapene styrkene dine pådras underveis vil være med deg videre, og når vikingene har tatt knekken på dem alle, er spillet over. Samtidig er det ikke slik at du nødvendigvis taper spillet om du taper en øy, og lykkes du i å forsvare nye øyer kan du få tilskudd til styrkene dine.

Det ser kanskje ut som et turbasert spill på bildene, men handlingen foregår i sanntid. Det skal være enkelt å lære, men by på massevis av dybde.

I tillegg til musikk fra norske Martin Kvale (som har jobbet med spill som Teslagrad og Among the Sleep), skilter spillet med en lekker og distinkt grafikkstil. Lanseringen vil finne sted i sommer, og du kan ta en titt på denne traileren for å få et glimt av hva vi har i vente:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.