Stor suksess for Myst på Kickstarter

Det tok åtte timer å finansiere utgivelsen av Myst 25th Anniversary Collection.

Folkefinansiering av spill via Kickstarter er ikke like populært som det en gang var, men det er fortsatt mulig å oppnå suksess på tjenesten. Det har Myst-skaperne Cyan erfart, etter at de opprettet en kampanje for finansiering av Myst 25th Anniversary Collection.

Dette var skikkelig lekkert i 1993.
Det første Myst-spillet ble sluppet i 1993.

Kampanjen oppnådde nemlig målet på like under to millioner kroner i løpet av åtte timer, og i skrivende stund har backerne totalt lovet dem like over fire millioner kroner. Det er fortsatt 43 dager igjen, så det blir spennende å se hvor dette ender.

Myst 25th Anniversary Collection er en samling som vil inneholde oppgraderte versjoner av alle de syv spillene i Myst-serien, inkludert Riven og Uru. Cyan skal ha brukt lang tid og mye penger på å kjøpe tilbake alle distribusjonsrettighetene til de ulike spillene i serien, og nå som dette målet er oppnådd kan altså spillene for første gang samles i én pakke.

GOG-kundene er ikke glemt

Alle spillene er også oppgradert til å fungere på Windows 10, noe som er gjort i samarbeid med GOG. Per nå er riktignok fem av spillene allerede tilgjengelige på GOG, så dette er ikke den helt store nyheten – skjønt Myst III: Exile og Myst IV: Revelation ser ut til å debutere digitalt i denne samlepakken.

Hva om du kunne besøkt dette stedet i virkeligheten?
Det er altså 25 år siden 1993. Uff.

Cyan lover at disse også vil finne veien til GOG, og at alle oppdateringer som gjøres på de andre titlene vil bli tilgjengelige for de som har kjøpt spillene på GOG. Så hvis du har halve serien der allerede, er det nok smartere å vente. Backerne vil få tilgang på den digitale utgaven av samlingen i august, men jeg vet ikke når de to manglende Myst-spillene lanseres separat.

Det som naturlig nok ikke kommer til GOG, er den fysiske samlerutgaven – som også er hovedgrunnen til at Cyan har startet folkefinansieringskampanjen. Den kommer i flere varianter, med alt for mye innhold til at jeg kan gjengi dette her, så du får ta en titt på Kickstarter-siden. Her er Kickstarter-videoen:

En kommentar om “Stor suksess for Myst på Kickstarter”

  1. Tenkte først å si at dette er noe av det dummeste jeg har hørt, siden flesteparten av spillene har vært til salgs på GOG for en slikk og ingenting, men boksen virka jo ganske fin…

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.