Spill detektiv i FMV-spillet The Dame Was Loaded

GOG byr på et gjensyn med det australske detektiveventyret.

The Dame Was Loaded er kanskje ikke den beste eller mest kjente av nittitallets «interaktive filmer», men det har sine tilhengere som nå kan glede seg over at det har blitt tilgjengelig for kjøp på GOG. Der koster det like under femtilappen.

Det bare lukter Oscar-nominasjon av dette bildet.
Det bare lukter Oscar-nominasjoner av dette bildet.

Film noir-eventyr

Spillet er satt til førtitallet, og er en typisk film noir-detektivhistorie inspirert av Humphrey Bogart-filmer som Malteserfalken og Den store søvnen. Du får rollen som den tradisjonelle, hardbarkede detektiven som engasjeres av ei vakker (og utvilsomt farlig) kvinne, og dermed vikles inn i en farlig sak om korrupsjon, diamanttyveri og mord.

The Dame Was Loaded skal være ikke-lineært, og avhengig av hvordan du velger å løse de ulike situasjonene vil du ende opp med en av ni forskjellige avslutninger. Det kombinerer førstepersons pek-og-klikk-eventyr (mekanisk ikke helt ulikt Myst-spillene) med ekte videosekvenser.

Opprinnelig kom spillet i 1995, og ble utviklet av australske Beam Software (Melbourne House). I dag er det Piko Interactive som eier rettighetene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.