Retrotimen: Hvem lurte Roger Rabbit?

Retrotimen ser på en av åttitallets største filmklassikere, og spillene som fulgte.

Hvis du var unge på åtti- eller nittitallet, er sjansene ekstraordinært små for at du ikke har sett den klassiske filmen Who Framed Roger Rabbit langt mer enn én gang. Den kom opprinnelig i 1988, og var et overraskende voksent mordmysterium satt til Toon Town, en forhåpentligvis fiktiv by der alle verdens tegnefilmfigurer holder til.

I'm not bad, I'm just drawn that way.
I’m not bad, I’m just drawn that way.

Filmen, som forøvrig innkasserte 4 Oscar-statuer, er en herlig kombinasjon av tegnefilm og ekte film, der detektiven Eddie Valiant (spilt av Bob Hoskins) må prøve å finne ut hvem som står bak et drap som har rystet tegnefilmbyen.

Donald og Daffy krangler

Noe av det unike med filmen var at den var et samarbeidsprosjekt mellom flere store underholdningsselskaper, og vi fikk dermed, for første gang, se Mikke Mus, Snurre Sprett, Daffy Duck, Betty Boop og Hakke Hakkespett i samme bilde (i fremtiden kommer jo Disney til å eie rubbel og bit, så da kommer nok folk til å lure på hva som var så stort med dette).

Filmen fikk også flere offisielle spill (og litt som med Ducktales, fikk ulike plattformer helt forskjellige spill), og Retrotimen har sett på et par av dem.

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Du kan også få med deg episodene på Radio Trondheim (hver tirsdag klokken 18.00) og Nea Radio (hver søndag klokken 18.00).

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Forresten, hvis du har lyst til å se The Enchanted Drawing, som ble nevnt tidlig i podcasten, finner du den her:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.