Bygg postapokalyptiske byer i Cliff Empire

En atomkrig har gjort mesteparten av kloden ubeboelig i dette nylanserte bybyggerspillet.

Jeg har akkurat lastet ned Frostpunk, som fortsatt klamrer seg fast til topp-posisjonen på Steams bestselgerliste (i alle fall her i Norge). Men dette er ikke det eneste postapokalyptiske bybyggerspillet som har kommet ut i disse dager – et annet er Cliff Empire.

Kul grafikkstil.
Kul grafikkstil.

Bygg byer på fjelltoppene

Cliff Empire er satt til en verden der atomkrig har gjort det meste av jordkloden ubeboelig. Menneskeheten har heldigvis overlevd på kolonier i bane rundt jorden, men nå vil de prøve å gjenerobre planeten. Det viser seg at de eneste stedene der radioaktiviteten er såpass lav at man kan overleve er på toppen av ulike fjellkjeder, og det er der du nå skal prøve å bygge by.

Spillet lar deg bygge 29 forskjellige typer bygninger, skaffe til veie (og drive handel med) 11 forskjellige ressurser og forske på massevis av forskjellige teknologier. Du kan bygge flere byer og sette disse sammen i nettverk, og du kan handle med romstasjonene i bane over planeten.

Det ser ganske lekkert ut, også, med stilren grafikkstil som ser ut til å gjøre bruk av «tilt shift»-effekten du kanskje husker fra det siste SimCity-spillet. Cliff Empire er i «early access», der det skal være i cirka et halvt år ifølge utviklerne. De vil bruke denne tiden til å finpusse spillmekanismene og legge til ekstra dybde, og selvsagt også fikse problemer som miljøet rapporterer om.

Prisen er hyggelige 62 kroner, og akkurat nå er det i tillegg en lanseringsrabatt på 15 prosent. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.