Bybyggerspillet Frostpunk er rett rundt hjørnet

Verden har gått inn i en ny istid, og menneskeheten henger i en tynn tråd.

Frostpunk er i mine øyne et av de mest spennende spillene som kommer denne våren. Dette er et bybyggerspill fra studioet bak This War of Mine og Anomaly-spillene, som finner sted i en alternativ tidslinje der jordkloden har gått inn i en ny istid. De siste restene av menneskeheten befinner seg i en by midt i en gammel vulkan, som skjermer dem fra det verste klimaet har å by på.

Det er begrenset med byggeplass.
Det er begrenset med byggeplass.

Her er det imidlertid ikke spesielt lett å overleve, takket være kontinuerlig mangel på ressurser og kniving om det lille man faktisk har. I likhet med This War of Mine, vil Frostpunk tvinge deg til å ta vanskelige valg underveis, og det ser ikke ut som veien til suksess blir lett.

Mykje is og lite varme

Alt i byen drives av dampmaskiner, og varme skal være den viktigste ressursen du har. Men samtidig kommer du ikke langt om ikke innbyggerne dine har håp og vilje til å leve, og dette påvirkes av dine valg. Det er ikke nødvendigvis sikkert at de beste valgene for overlevelse også er de som blir tatt best imot av befolkningen.

Underveis må du utforske miljøene rundt krateret, for å finne ting som potensielt kan hjelpe menneskeheten videre.

Frostpunk kommer ut den 24. april, altså om like over én uke. Da finner vi forhåpentligvis ut om spillet blir så spennende som det virker. For en liten stund siden slapp forøvrig utvikler 11 bit Studios denne stemningsfulle traileren, som akkompagnert av kjente toner fra Johnny Cash viser hvordan det kan gå når du feiler:

2 kommentarer om “Bybyggerspillet Frostpunk er rett rundt hjørnet”

  1. Det gjør jeg også! Har ikke vist om dette spillet så lenge, men fulgt med de siste 2 mnd. Har veldig trua på at dette er noe for meg :)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.