Kan du rømme fra Basingstoke?

Hvis du trenger en grunn: Zombier. Og romvesener.

Verden, eller i alle fall Basingstoke, er i ferd med å gå under. Byen trues av zombier, romvesener, tentakkelmonstre og alt mulig annet, og det er bare en ting å gjøre: Å komme seg bort derfra. Men det er jo selvsagt lettere sagt enn gjort, og lar seg neppe gjøre uten å spille store mengder vandødt og/eller utenomjordisk blod.

Roguelike-action

Basingstoke er det nyeste spillet fra Puppygames, en britisk utvikler som har en tendens til å lage elegante spill med smarte spillmekanismer og mye action.

Best å rygge.
Best å rygge.

Spillet kombinerer «roguelike»-elementer med sniking og arkadeaction, der du må utforske ruinene av Basingstoke på jakt etter våpen (og ting som med litt fantasi og skaperkraft kan fungere som våpen) samtidig som du prøver å bli unngå å bli drept av alle monstrene.

Selv om spillet gjør et stort poeng av at det er tusenvis av måter å ta knekken på fiendene dine på, understrekes det også at vold sannsynligvis bør være siste utvei; det er tross alt langt flere av dem enn det er av deg, og sniking er generelt smartere enn skyting. Spesielt siden du bare har ett liv.

Døden er nok ganske uunngåelig, men i likhet med mange andre spill i denne sjangeren i de siste årene, er det slik at du stadig låser opp nye typer figurer som du kan spille med. Dermed er det som regel en belønning i vente, selv etter at figuren din har fått hodet sitt revet av.

Basingstoke er ute på PC, og siden det finnes på en rekke forskjellige distribusjonsplattformer (både med og uten DRM) lenker jeg bare til det offisielle nettstedet. Trailer:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.