Retrotimen: Skipper’n

Temaet for ukens episode er tidenes spinatelsker, og spillene han dukket opp i.

I dagens Retrotimen skal vi langt tilbake i tid, til en tegneseriefigur mange utvilsomt husker fra barndommen – Skipper’n, eller Popeye som han heter på engelsk. Den snille men hissige sjømannen ble opprinnelig introdusert som en bifigur i en avistegneserie ved navn Thimble Theatre i 1929, men ble så populær at han raskt tok over showet, og serien byttet navn til Popeye.

Skjermbilde fra NES-versjonen. Bilde: Mobygames.
Skjermbilde fra NES-versjonen. Toppbildet er fra Commodore 64-utgaven. Begge bildene er lånt fra Mobygames.

Arkadespill fra Nintendo

I årenes løp har Skipper’n dukket opp i voldsomt mye rart, inkludert selvfølgelig noen spill. Det mest kjente er nok Nintendos arkadespill fra 1983, som senere ble overført til en rekke hjemmesystemer – slik som Commodore 64. Det var også et lanseringsspill for NES.

I dette plattformspillet må Skipper’n gjennom tre nivåer, som i ekte arkadespillstil ble gjentatt om og om igjen, i stadig vanskeligere utgaver. I hvert brett befinner Olivia seg i toppen av skjermen, og slenger ned ett eller annet som Skipper’n må samle før det når bunnen av skjermen (i det første brettet er det hjerter), mens han unngår å bli banket av Brutus.

Skipper’n fikk også flere andre spill, inkludert noen Japan-eksklusive. Retrotimen er innom noen av dem, men det er NES-versjonen av arkadespillet de fokuserer mest på i dagens episode:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Du kan også få med deg episodene på Radio Trondheim (hver tirsdag klokken 18.00) og Nea Radio (hver søndag klokken 18.00).

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.