Er dette Neo Geo Mini?

I kjølvannet av en japansk annonsering, har bilder og informasjon om det som ser ut til å bli en Neo Geo Mini dukket opp på nettet.

Japanske SNK annonserte i april at de vil lansere en minikonsoll med innebygde spill, i anledning selskapets kommende 40-årsjubileum. Ifølge annonseringen vil konsollen ha spill som King of Fighter, Fatal Fury og Metal Slug. Annonseringen ble også fulgt av et bilde, som viser konsollen under en duk.

Dette er altså et offisielt bilde, mens resten av informasjonen må behandles som et rykte.
Dette er altså et offisielt bilde, mens resten av informasjonen må behandles som et rykte.

Lekket informasjon?

I etterkant av denne annonseringen, har det dukket opp bilder av det som ser ut til å være konsollen. Disse viser en søt liten arkadespillformet sak med egen skjerm, ei stikke og fire knapper på selve maskinen. Dermed vil denne være ulik Nintendos minibokser og for eksempel TheC64 Mini, ved at man kan bruke den uten å koble den opp mot en TV eller bruke eksterne kontrollere.

Det ser imidlertid rimelig knotete ut å skulle spille spill på den vesle maskinen, og heldigvis virker det ikke som det er nødvendig. Ifølge bildene vil den komme med to porter for eksterne kontrollere, og HDMI-utgang for TV-en (samt AV/AUX-utgang for lyd). Ellers ser vi at skjermen skal være på 3,5 tommer.

Navnet ser ut til å bli Neo Geo Mini.
Navnet ser ut til å bli Neo Geo Mini.

Lekkasjen inkluderer også en liste over 40 spill som skal følge med. Det er et rimelig høyt antall spill sammenlignet med for eksempel Nintendos bokser, men antallet lyver litt, ettersom vi får en god del spill fra samme serier. Metal Slug-serien får for eksempel seks spill på systemet, mens King of Fighters får fem (det er generelt veldig mange slåssespill her, men slik må det jo nesten bli med SNK).

SNK har ikke bekreftet eller avkreftet informasjonen – og frem til de selv begynner å snakke om systemet vet vi ikke noe om prisen, lanseringsdatoen eller om den i det hele tatt blir tilgjengelig utenfor Japan.

Lekkasjen kommer via Youtube-kanalen Spawn Wave, og du kan se hele greia her:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.