The Pinball Arcade mister over 50 flipperspill

Alle spillene fra Williams og Bally forsvinner i løpet av sommeren.

Farsight Studios har annonsert at The Pinball Arcade vil miste over 50 flipperspill den 30. juni i år. Dette er spill fra Bally/Midway og Williams, og grunnen til at de nå forsvinner er at lisensene for å bruke dem utløper. Det er gamblingspillprodusenten Scientific Games Corporation som gjennom merkevaren WMS Industries eier disse spillene.

Et av brettene som forsvinner.
Et av brettene som forsvinner.

Det er viktig å påpeke at hvis du har kjøpt disse spillene, vil du fortsatt kunne spille dem – de vil altså ikke fjernes fra ditt spillbibliotek. Men nye kunder vil altså ikke lenger få mulighet til å kjøpe dem. Ifølge Farsight Studios tillater forøvrig ikke avtalen de har med WMS noen for for rabatter, så det blir ikke mulig å skaffe de aktuelle flipperspillene for en billig penge før de fjernes.

Vet ikke hvorfor avtalen avsluttes

Farsight skriver også at det ikke var deres valg å avslutte lisensieringsavtalen, og merkelig nok skal de heller ikke ha blitt fortalt hvorfor lisenseierne ikke ønsker å fortsette samarbeidet (noe som gjør det lite sannsynlig at det er uenighet om penger som er årsaken).

Men de understreker at spillet fortsatt er i live, og at de snart vil lansere sesong 8, som blant annet vil ha en hel bråte brett fra flipperspillprodusenten Stern. Pinball Arcade-tilhengere kan også se frem til flere brett fra Gottlieb, og «muligens også andre fabrikanter». The Pinball Arcade bruker en «free to play»-modell, der de ulike flipperspillene er tilgjengelige som DLC.

Dette blir også borte.
Dette blir også borte.

Per i dag har The Pinball Arcade 95 tilgjengelige flipperspill. Med fjerningen av alle spillene fra Williams og Bally, vil spillet stå igjen med 33. Blant brettene som blir fjernet, finner vi Medival Madness, Black Knight 2000, The Addams Family, Doctor Who og Terminator 2: Judgement Day. Du kan se hele listen på forumet Reset Era.

Det er alltid kjipt å skrive saker som dette, og i dette tilfellet er det ekstra trist, ettersom The Pinball Arcade har vært med å ta vare på (flipper)spillhistorie. Simulatorer på PC og konsoll kan selvsagt aldri erstatte virkelighetens spill, men for vanlige folk er det jo omtrent klin umulig å få prøvd disse spillene, og enda verre å få nok øvelse til å bli god.

Derfor har det vært veldig fint å ha muligheten til å prøve virtuelle versjoner av brettene. Versjonene i The Pinball Arcade har virket svært autentiske, og generelt fått mye ros.

En kommentar om “The Pinball Arcade mister over 50 flipperspill”

  1. Trist å høre. Spiller Pinball Arcade på både Steam og mobil. De gjør seg veldig, veldig bra på mobil og siden det er free 2 play med et par gratisbord så burde folk prøve dem. Jeg har hatt flere av DLC-sesongene wishlista på Steam en god stund og har lurt på hvorfor de aldri er på salg. De er ikke akkurat billige. Nå må jeg vel bla opp og kjøpe dem hvis jeg vil ha dem, og så er de dessverre ikke cross-buy mellom plattformer heller.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.