Bygg din egen versjon av Romerriket

4X-spillet Aggressors: Ancient Rome skal lanseres i år, via strategispillutgiveren Slitherine.

Få har gjort imperiebygging bedre enn romerne, og passende nok har de også vært sentrale i noen av historiens beste strategispill (for meg er for eksempel det originale Rome: Total War fortsatt den seriens høydepunkt). Tredje kvartal 2018 kommer nok et slikt spill, nemlig Aggressors: Ancient Rome.

Turbasert strategi

Det blir dessverre ikke mulig å fly til Alpha Centauri i dette spillet.
Det blir dessverre ikke mulig å fly til Alpha Centauri i dette spillet.

Dette er et turbasert 4X-strategispill som lar deg bygge opp din egen versjon av Romerriket, eller eventuelt prøver å ta knekken på dem som en av de andre fraksjonene i antikkens verden. Spillet inkluderer over 20 stykker, fra Egypt til Sparta og Karthago.

Som hersker får du styre handel, krigføring, diplomati og intern politikk, samt teknologisk og kulturell utvikling. Utgiver Slitherine skryter av avanserte spillsystemer, og er ekstra stolt av krigføringen, der alt fra styrkenes moral til terrenget de kjemper på er med å avgjøre utfallet av individuelle slag.

Diplomatisystemet virker også spennende, med blant annet ti forskjellige typer diplomatiske avtaler – inkludert muligheten til å danne to typer føderasjoner. Du vil også kunne påvirke nærliggende nasjoner og provinser, om du er mektig nok.

Som seg hør og bør i et 4X-strategispill er det fullt mulig å droppe det ekte kartet til fordel for dataskapte miljøer, og det er også mulig å starte spillet med en avansert nasjon om du ikke har lyst til å begynne fra begynnelsen hver gang. Her har du en trailer, med svært dramatisk musikk:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.