Sony slutter å produsere fysiske Vita-spill

Dermed går den håndholdte konsollen snart over i historien.

Det er lenge siden Sony ga opp sin satsning på den håndholdte konsollen PlayStation Vita, som på tross av suksess i Japan aldri helt klarte å fenge publikum i vesten. Nå har de også bekreftet at de vil slutte å produsere fysiske Vita-spill.

Fortsatt litt aktivitet

Om du mot formodning faktisk skulle være en utgiver med lanseringsplaner på Vita, har du frem til 28. juni før Sony slutter å ta imot nye produkter. Ordre for produksjon av spill som allerede er godkjent for lansering (eller lansert) på plattformen må være levert innen 15. februar neste år.

All produksjon skal avsluttes innen utgangen av Sonys forretningsår 2018, som avsluttes den 31. mars 2019. Det er Kotaku som melder dette, etter å ha fått nyheten bekreftet fra en Sony-talsperson. PSN for Vita vil fortsatt være oppe, og det er selvsagt mulig å kjøpe spill der.

PlayStation Vita ble lansert i 2011, som en oppfølger til PlayStation Portable (PSP). Da den opprinnelig kom ut, kunne den skilte med temmelig kraftig maskinvare, og på papiret var den overlegen Nintendos 3DS-serie. Men det var Nintendo som vant kundenes gunst, som de nærmest alltid har gjort på det håndholdte markedet. Sony måtte også konkurrere med stadig mer avanserte nettbrett og mobiltelefoner, noe som neppe gjorde situasjonen for Vita lettere.

Men dette betyr ikke at det ikke kom mengder av kule spill for plattformen, og mange regnes som kultklassikere. Vita er dessuten sonefri, så det er mulig å importere japanske utgivelser som aldri ble lansert i vesten (og de er det en god del av, siden konsollen faktisk ble ganske populær i Sonys hjemland).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.