Årets E3-messe er rett rundt hjørnet

Her er tidspunktene for konferansene, og noen tanker om messen.

E3 regnes av mange som et av høydepunktene i spillåret. Det er her de største aktørene slår på stortromma for å imponere investorer og gamere verden over, med storslåtte (og ofte misvisende) presentasjoner, samt påkostede sceneshow (gjerne med en håndfull kjendiser som virker som de aller helst skulle vært alle andre steder enn akkurat på den scenen).

Men altså, det er jo moro. Og mellom alt snakket om «the games you love», «esport» og «games as services» kommer det helt sikkert til å dukke opp en rekke positive overraskelser, slik det alltid har en tendens til å gjøre. Med det i tankene, her er alle tidspunktene for konferansene:

Lørdag 9. juni

 • Electronic Arts – kl. 20.00

Søndag 10. juni

 • Microsoft – kl. 22.00

Mandag 11. juni

 • Bethesda – kl. 03.30
 • Square-Enix – kl. 19.00
 • Ubisoft – kl. 22.00

Tirsdag 12. juni

 • PC Gaming Show – kl. 00.00
 • Sony – kl. 03.00
 • Nintendo Direct – kl. 18.00

Selve messen finner sted fra 12. til 14. juni, og er altså åpen for både presse, bransjefolk og vanlige dødelige. Men det er nok litt sent å booke fly til Los Angeles nå, om du ikke allerede har skaffet deg billett og hotellrom. Men som tidligere år, ser det ut som nettstedet E3 Recap blir en glimrende kilde på videoer og live-sendinger fra E3, så det er bare å følge med der.

Forventninger?

Jeg må innrømme at jeg har ganske få forventninger til årets messe, litt fordi de store aktørene i spillindustrien (med mulig unntak av Sony) har flyttet fokuset bort fra den typen spill jeg selv er interessert i. Skjønt, hvis vi endelig får se Cyberpunk fra CD Projekt Red, så blir jeg ganske fornøyd.

Rage 2.
Rage 2.

Og mens det ryktes at Fallout 76 blir et flerspillerspill, mistenker jeg at vi får et par interessante annonseringer fra Bethesda (noe Prey-relatert, og forhåpentligvis også noe om science fiction-rollespillet de visstnok har jobbet med i evigheter). Rage 2 ser faktisk også temmelig gøy ut, og det kommer vi helt sikkert til å se mer av.

PC Gaming Show kan også bli spennende, om de har fått gjort noe med formatet siden sist (jeg er så ufattelig lite interessert i å se utviklere bable i evigheter om spesifikke funksjoner i spillene deres – vis meg trailere og litt gameplay, og så legg resten ut på nettet slik at de som har lyst kan søke det opp). Vi loves imidlertid flere nyannonseringer enn noen gang tidligere, og det er jo gøy.

EA og Ubisoft har jeg generelt liten tro på, mens Square-Enix i det minste har et nytt Tomb Raider-spill å vise frem. Microsoft blir antakeligvis mest av alt en arena for annonseringer av spill fra tredjepartsutgivere, og sånn sett potensielt ganske spennende. Kanskje vi får se noe mer av det nye Age of Empires-spillet også.

Sony har flere interessante prosjekter på gang, inkludert The Last of Us Part 2, og vi kan også se frem til tredjepartsannonseringer der – bare synd både de og Bethesda velger å holde presentasjonene sine midt på natten, norsk tid. Nintendo er Nintendo, og deres Nintendo Direct blir helt sikkert spennende for fansen (og ærlig talt litt kjedelig for resten).

Samtidig vet vi jo at alt oppstyret rundt messen gjerne får mindre utgivere til å annonsere nye prosjekter, selv om de antakeligvis ender opp med å bli druknet i alt bråket. Jeg kommer til å følge med, og poste de mest interessante annonseringene her (mens sjansene er relativt små for at jeg kommer til å skrive så mye om de største titlene, for de kan du lese om overalt).

Det var litt om mine (muligens litt smågretne) tanker om messen – hva med deg? Hva gleder du deg til? Hva håper du blir annonsert, og hvilke spill ønsker du å se mer av?

En kommentar om “Årets E3-messe er rett rundt hjørnet”

 1. E3 for meg er totalt uinteressante blockbusteroppfølgere, som spiller seg selv. I år blir det nok også en del gnål om battle royale, da.

  Nei, det er kun Gamescom som er en relevant spillmesse. Der blir det annonsert ordentlige spill, og fokuset er faktisk på spill, og ikke bare glitter og fjas, som E3 representerer.

  De annonserte i alle fall Griftlands på E3 i fjor under PC-presentasjonen, så noe godt kom det vel ut av det. Kanskje kommer det en slenger under en tilsvarende presentasjon i år.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.