Rez-skaperen med Tetris-spill

Har du opplevd Tetris-effekten? I så fall er du ikke alene – og det blir neppe bedre etter at Tetris Effect kommer ut.

Tetris-effekten eller Tetris-syndromet er navnet på en tilstand der folk har gjort ett eller annet så mye, at det påvirker tankene og drømmene deres. Den er altså oppkalt etter Tetris, der man etter å ha spilt Tetris i lange perioder kan oppleve at hjernen surrer frem bilder av blokker og rader i tide og utide, eller «ser» elementer fra spillet i den virkelige verden.

Det ser litt bedre ut enn originalen.
Det ser litt bedre ut enn originalen.

Psykedelisk Tetris-opplevelse

Det kommende spillet Tetris Effect, fra Rez-skaperen Tetsuya Mizuguchi, omfavner denne tilstanden. Vi loves en nærmest psykedelisk Tetris-opplevelse der musikk, lyder, bakgrunnseffekter og så videre pulserer i takt med spillet ditt, og hvis du virkelig vil leve deg inn i det som skjer på skjermen kan du til og med spille med VR-briller.

Spillet er i bunn og grunn Tetris, slik vi kjenner det fra før, men det har også en ny «sone»-mekanisme der du kan få blokkene til å slutte å falle en stund for å redde deg ut av vanskelige situasjoner. Ellers loves vi 30 forskjellige nivåer, hvert med egen musikk, lydeffekter og grafisk stil.

Tetris Effect slippes til høsten, og kommer enn så lenge kun til PS4 og PSVR. Her har du traileren:

PS: Har du prøvd den første DOS-versjonen av Tetris? Den kom lenge før GameBoy-versjonen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.