Kjemp mot roboter i åttitallets Sverige

Just Cause-studioet har annonsert åpen verden-spillet Generation Zero.

Svenske Avalanche Studios ble nylig kjøpt av verdens eldste filmstudio som fortsatt er i drift, nemlig danske Nordisk Film (som også er PlayStation-distributør i Norden). Nå har de annonsert at de jobber med et helt nytt spill, i tillegg til prosjekter som Rage 2, Just Cause 4 (jepp) og TheHunter. Det heter Generation Zero, og er et samarbeidsbasert førstepersons skytespill satt til … åttitallets Sverige!

Åpen verden-action i Sverige

Volvo og Saab, selvfølgelig. Vi hadde en slik Saab. Savner den.
Volvo og Saab, selvfølgelig. Vi hadde en slik Saab. Savner den.

Dette er riktignok ikke åttitallets Sverige slik mange av oss husker det fra campingturer til Borås. I stedet har en gjeng intelligente roboter tatt over, og dermed starter kampen for menneskehetens overlevelse. Spillet minner mye om Valves Left 4 Dead-serie, men foregår i en åpen verden (Avalanche er jo eksperter på åpne verdener) med full dag/natt-syklus og simulert vær.

Vi loves både muligheten til å spille alene eller sammen med opp til tre andre (der hver figur har egne, unike egenskaper). Den åpne verdenen skal simuleres uavhengig av hva du foretar deg, slik at robotene vandrer rundt med mål og mening selv når du ikke er i nærheten. Hvis en robot blir skadet i en kamp, men overlever, vil den fortsatt ha de samme skadene når du eventuelt møter den igjen.

Spillet kommer til PC, PS4 og Xbox One, og det er Avalanche selv som gir det ut. Lanseringen vil finne sted neste år, om alt går etter planen. Du kan sjekke Steam-siden for mer info.

Traileren under følger en gjeng ungdommer som utviser særdeles dårlig taktisk dømmekraft, men det går tilsynelatende greit. Deretter får vi litt gåsehudfremkallende synth-musikk (den spiller på kjente strenger, men for noen strenger!) samtidig som logoen dukker opp. Ta en titt:

Spillhistorie-kamerat Mats Lindh påpekte forøvrig akkurat at spillet ser ut til å være inspirert av kunsten til Simon Stålenhag, og mistenker at den svenske kunstneren er involvert på en eller annen måte. Opptatering: Det er han, overraskende nok, ikke!

En kommentar om “Kjemp mot roboter i åttitallets Sverige”

  1. Rå musikk, digga stemningen I traileren. Settingen er også interesang. Bortsett fra det virket ikke den prerendra «gameplayet» så spennende.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.