Sega bringer Out Run til PC (på en måte)

Snart kommer Yakuza 0, der du blant annet kan spille klassiske Out Run i en virtuell arkadehall. Og Sega har mer å by på for PC-spillere.

Det sier litt om dagens Sega at første gangen de ga lyd fra seg i forbindelse med årets E3-messe var på nattens PC Gaming Show, der de hadde en liten sekvens hvor de viste noen kommende spill til PC. Her var ikke fokus på tradisjonelle PC-serier, men i stedet konsollspill som nå får PC-versjoner.

Yakuza 0 med seriens tradisjonelle hovedperson (i en yngre utgave).
Yakuza 0 med seriens tradisjonelle hovedperson (i en yngre utgave).

Den kanskje største overraskelsen her var at den tradisjonelt PlayStation-eksklusive Yakuza-serien ikke får én, men to utgivelser på PC: Yakuza 0 og Yakuza Kiwami. I tillegg kom det frem at Valkyria Chronicles 4 skal lanseres på PC.

Åpen verden-eventyr

Yakuza 0 er et actioneventyr åpen verden-elementer, satt til Tokyo i 1988. Du styrer den vanlige Yakuza-hovedpersonen Kazuma Kiryu, samt en annen gangster ved navn Goro Majima, og kontrollen veksler mellom disse. Spillet har en historiedrevet handling som du kan følge, men det byr også på en rekke sideaktiviteter – slik som muligheten til å spille klassiske Sega-spill som Out Run i en virtuell spillehall. Faktisk er nettopp Out Run integrert i et av oppdragene.

Yakuza Kiwami.
Yakuza Kiwami.

Spillet kom opprinnelig til PlayStation 3 i 2015, men denne versjonen ble kun sluppet i Japan. Det var ikke før i fjor at det ble tilgjengelig for et verdensomspennende publikum, da på PlayStation 4. PC-versjonen kommer den 1. august.

Yakuza Kiwami er på sin side en nyversjon av det første Yakuza-spillet. Originalen kom i 2005 (og jeg likte den godt), mens nyversjonen ble sluppet i 2016 på PS3 og PS4. Det var først i fjor at den ble tilgjengelig for hele verden – Yakuza-serien har generelt virket nedprioritert utenfor Japan. Sega annonserte ingen dato for PC-versjonen.

Dette er nok et åpen verden-aktig actioneventyr med rollespillelementer, stor frihet og et intenst kampsystem, og nyversjonen kommer med forbedret grafikk, noen nye spillelementer og en litt utvidet historie (med nye sekvenser visstnok lagt inn for å gjøre handlingen mindre forvirrende).

Valkyria Chronicles 4.
Valkyria Chronicles 4.

Flere utgivelser

Valkyria Chronicles 4 er det nyeste av spillene som ble annonsert for PC – en PS4-versjon ble sluppet i vår i Japan, og er fortsatt ikke ute i resten av verden. I tillegg til PC og PS4 kommer det til Switch og Xbox One. Valkyria Chronicles er en kritikerrost strategispillserie som allerede har vært innom PC-formatet, satt til en fiktiv krig i Europa. Serien er litt mer historiedrevet enn strategispill flest, og har også en litt annen grafikkstil enn det du kanskje er vant med fra sjangeren.

I tillegg promoterte Sega de kommende PC-utgivelsene av Shenmue 1 & 2, og Shining Resonance Refrain. Ta en titt på teaservideoen:

Sega hadde også med seg et litt mer tradisjonelt PC-spill, nemlig Two Point Hospital. Her er en gameplay-video:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.