Originale Real Myst fjernes fra GOG i kveld

Cyan Worlds vil heller at du skal kjøpe Real Myst Masterpiece Edition.

En uheldig bieffekt av at det lages nye versjoner av klassiske spill, er at det ofte betyr at de originale versjonene blir utilgjengelige. Personlig syntes jeg det er viktig å sikre at folk har muligheten til å oppleve spillene slik de opprinnelig var, i tillegg til de nye og (sannsynligvis) forbedrede versjonene. Derfor er det litt trist å se at Real Myst i dag fjernes fra GOG.

Originale Real Myst kom i år 2000, mens Masterpiece Edition kom i 2014.
Originale Real Myst kom i år 2000, mens Masterpiece Edition kom i 2014.

Kraftig rabatt

Real Myst er i seg selv en slags nytolkning av det originale Myst-spillet, men der det gamle, nodebaserte kontrollsystemet (der du «hopper» fra bilde til bilde) har blitt byttet ut med navigering i ekte 3D. Det er altså snakk om et hjernetrim/eventyrspill der gåtene er noen skikkelige hjernekvernere, og ofte involverer ulike mekaniske elementer.

Spillet fikk en nyversjon i form av Real Myst Masterpiece Edition i 2014, men har fortsatt å være tilgjengelig i sin originale form frem til i dag. Brukeranmeldelsene av nyversjonen inkluderer flere som anbefaler at man heller kjøper originalen, da man mener forbedringene er litt for små i forhold prisøkningen. Skjønt dette er nok en subjektiv sak, og vi skal for eksempel ikke se bort i fra at nyversjonen er mer kompatibel med nyere systemer enn originalen.

I kveld fjernes altså originale Real Myst fra GOG, men frem til den tid er det tilgjengelig for ikke helt urimelige 13,90 kroner. Grunnen til at spillet fjernes skal være at Cyan Worlds ikke lenger føler det representerer deres visjon for spillet, og at de mener Masterpiece Edition er et langt bedre produkt.

Real Myst er også ute på Steam, men det fjernes sikkert derfra også etter hvert.

Toppbildet er fra coverbildet på Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.